'Arkadaşın söylüyor bana niye dava açıyorsun?'

'Arkadaşın söylüyor bana niye dava açıyorsun?'

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "ispatlamazsan namertsin" diyerek 100 bin TL'lik tazminat davası açtığı Fetullah Gülen ile görüşme iddiasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Muharrem İnce Kırşehir mitinginde  konuşuyor. Erdoğan’ın "ispatlamazsan namertsin" diye tepki gösterip, ardından da 100 bin TL'lik tazminat davası açtığı İnce, dün Trabzon'da verdiği "İspatlamazsam namerdim" yanıtının ardından, bugün de iddiasına ilişkin bazı detayları açıkladı.

KİTAPLA AÇIKLADI

"Erdoğan 2000 yılı Mayıs ayında ABD'ye yaptığı gezide, uzun süredir orada yaşayan Fetullah Gülen ile bir araya da geldi” diyen İnce, “Yani Erdoğan'ın Fetullah Gülen ile görüştüğünü, yakın dostu, TRT Haber Dairesi Başkanı yaptığı kişi bu kitabı yazmış. Bana 100 bin liralık dava açmış. Gözü doymadı. Sürekli para istiyor. En sonunda diyeceğim, darphaneyi sana bağlayalım da sıcak sıcak ye bari. Peki Muharrem İnce'ye 100 bin TL'lik dava açıyorsun da bu arkadaşını tekzip ettin mi? Kitap ortada. Bir gün gazetecinin biri  Erdoğan'a sordu, 'Kitap okuyor musun?' dedi. 'Hayır kitap özeti okuyorum' dedi. Her halde arkadaşları bu kısmı çıkarıp kitap özetini vermiş ona. (Kitabı göstererek) Buna ne diyeceksin?” İfadelerini kullandı.

‘ARKADAŞIN SÖYLÜYOR BANA NİYE DAVA AÇIYORSUN?’

İnce şöyle devam etti: “Arkadaşın senin görüştüğünü söylüyor, ona sesini çıkarmıyorsun da bana neden dava açıyorsun? Sırayla anlatacağım. Mermilerin hepsini bir kere de kullanmam. Biraz acı çeksin. Sırayla. Eğer bu 25 günde 'İnce hastalığa' tutulursa şaşırmam. 

Merkez Bankası'nda yanlış olur, Muharrem İnce de olmaz. Bir şey söylüyorsam, mutlaka vardır. İşkembe-i kübradan atmam. Altını doldururum, belgesini alırım öyle konuşurum.” 

İnce'nin bahsettiği kitaptan ilgili bölüm

VİDEO İLE KARŞILIK VERDİ

Kürsüye kurulmuş olan dev ekrandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte değişik zamanda farklı konularda yaptığı değişik açıklamalarının yer aldığı bir video da gösterildi. Videoda Erdoğan'ın, "Biz bugüne kadar hiçbir zaman ne aldatan olduk, ne aldanan olduk?', 'Bu operasyonlarla şahsım başta olmak üzere tüm ülke yanlış yönlendirilmiştir.', 'Aldatıldık.'; 'Açıkçası biz son ana kadar Barzani'nin böyle bir yanlışa düşeceğine ihtimal vermiyorduk, demek yanılmışız.'; 'Aldatılıyoruz, aldatıldık, ben dahi aldatıldım.'; Ama inanın bu kadar büyük bir düşkünlüğün, büyük bir ihanetin içinde olmamıştık. Aldatıldık, gerçekten safmışız';  Bu hain örgütün gerçek yüzünü çok daha önceden ortaya dökememiş olmanın üzüntüsü içindeyim. Bundan dolayı hem rabbimize, hem de milletimize verecek hesabımız olduğunu biliyorum. Rabbim de milletim de bizi affetsin.'; 'Sayın Obama ile defalarca konuştuk ama hep aldatıldık. Bir değil, iki değil, üç değil hep aldatıldık" gibi sözlerinin yer aldı.

İnce, "Bana diyor ki 'sen kurultayda genel başkanını eleştirdin'. Eleştirdim sana mı soracağım? Muharrem ince ne dediyse o. Sözlerimin arkasındayım. Bak senin genel başkanın senin hakkında ne demiş. İki numaralı video" diyerek Erbakan'ın 'AKP'yi siyonizm kurdu' dediği görüntüleri izletti.