Arınç, Sümeyye'nin düğününe niye gitmedi?

Arınç, Sümeyye'nin düğününe niye gitmedi?

Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bütün güçleri üzerinde topladığını söyleyerek "kendisinin her şeye hakim olduğunu göstermek isteyen, bunu da bizzat gösteren bir insan olarak görüyorum" eleştirisini yaptı. Arınç, Sümeyye Erdoğan'ın düğünüyle ilgili açıklamalarda da bulundu.

Rota Haber'den Eşref Aydoğmuş'a konuşan TBMM eski Başkanı ve AKP kurucusu Bülent Arınç, yeni parti iddialarını yalanladı. Arınç "Biz bu partide kiracı değildik. Bu partinin sahibi biziz" dedi. 

“ERKEN DOĞUM YAPTIRMAK İSTİYORLAR”
Aktif siyasetten çekildiğini "Bugün, aktif siyaset hayatından çekilmiş olsa bile Abdullah Bey’in, benim, Hüseyin Bey’in, Sadullah Bey’in veya bir başkasının bir arada olması hiç garipsenecek bir şey değil. Birisi, ‘o kurucu değildir' diyebilir bana. Hiç umrumda değil. O edepsizi birisinin susturması lazım. Ama susturmuyorsa biz Allah’a havale ederiz. Bu partinin güçlü olmasını, hükümetin başarılı olmasını can-ı gönülden isteriz. Bunun için de bütün gücümüzle çalışacağız. “Yeni oluşum”, “muhalefet hareketi” gibi iddialar safsata. Onlar bizi bir an evvel partiden tasfiye etmek, veya bir şekilde erken doğum yaptıralım da bunlardan kurtulalım diye düşünenlerin bir çabası" diye konuştu. 

SÜMEYYE'NİN DÜĞÜNÜNE DAVET EDİLDİ Mİ?
Erdoğan'ın kendisini kızının düğününe davet ettiğini belirten Arınç, özel bir sebepten dolayı gitmediğini söyledi. Nedenini sadece Erdoğan'a söyleyeceğini ifade eden Arınç "Sayın Cumhurbaşkanımız bunu merak eder de sorarsa ancak kendilerine söyleyebilirim. Bu yüzden, yani en azından toplum merakta kalmasın" dedi. Arınç düğüne davet edilmediği yönündeki iddiaları da yalanlayarak "“Davet edildi mi, edilmedi mi” diye yorumlar farklı oluyor. Çünkü bir kısmı davet edilmemiştir dedi, bir kısmı edilmiştir dedi. O davetiyeyi de saklıyorum ki günün birinde birisi sorarsa göstereyim diye. Davet edildim. Davet edenlere de teşekkür ettim ama gitmedim. Çok özel bir sebebi var. O bizimle kendisini ilgilendiren bir konu" diye konuştu. 

"HER ŞEYE HAKİM OLDUĞUNU GÖSTERMEK İSTİYOR"
Arınç, katıldığı bir televizyon programında “Eskiden bizdik, şimdi ben olduk” sözlerinden dolayı çok fazla eleştirildiğini belirtti. Eleştirisinde haklı olduğunu savunan Arınç " Şimdi ben bu konuda kuruluş ilkelerimizden temelde bir sapma olduğunu görmüyorum" dedi. Erdoğan'ın şimdiki konumusu sert sözlerle eleştiren Arınç "Sayın Cumhurbaşkanımız; çok güçlü bir şahsiyet, çok güçlü bir siyasetçi olmakla, biraz da farklı Cumhurbaşkanı olmak iddiasında. Bütün bunları bir araya getirdiğiniz zaman, bütün güçleri üzerinde toplamış ve kendisinin her şeye hakim olduğunu göstermek isteyen, bunu da bizzat gösteren bir insan olarak görüyorum" diye konuştu.