Arınç: '15 Temmuz'da Türkiye'yi cumhurbaşkanımız kurtarmıştır'

Arınç: '15 Temmuz'da Türkiye'yi cumhurbaşkanımız kurtarmıştır'

Bülent Arınç Medyascope yayınında gazeteci Ruşen Çakır'ın konuğu oldu. Arınç, "15 Temmuz gecesi Türkiye'yi cumhurbaşkanımız kurtarmıştır. Tayyip Bey, kendini kurtarmayı değil, vatanını kurtarmayı kendisine görev bilmiştir" dedi.

Bülent Arınç Medyascope yayınında Ruşen Çakır'ın konuğu oldu. 

Arınç'ın konuşmasından satır başları:

- Fethullah Gülen ile 2011 ve 2013'te Erdoğan'ın bilgisi dahilinde Amerika'dayken görüştüm. 1976'ta Manisa'da vaizken dinledim. Erbakan'dan hiçbir dini grupla ilgili kötü bir söz duymadım. Ama Gülen Erbakan'ı en zor zamanında yalnız bıraktı. Bana 1994 seçimlerinde destek vermediler. 900 oyla Manisa belediye başkanlığını kaybettim. Gülen grubu 2007'ye kadar bize oy vermedi. 2010 Anayasa referandumu için bizden çok çalıştılar ama sebepleri neydi? Kamboçya'da bizim konsolosluğumuz yokken onların üniversitesi vardı. Türkçe okullarından vs memnuniyet duyuyordum. Birçok kişi bunların silahlı terör örgütü olduğunu 15 Temmuz'da anladı, ben de dahil.

- Dolmabahçe Mutabakatı'nda Hükümet Sözcüsü görevindeydim. Hükümeti korumak zorundaydım. Bizim aldığımız edep bööyledir. 

- 15 Temmuz gecesi Türkiye'yi cumhurbaşkanımız kurtarmıştır.

- Tayyip Bey, kendini kurtarmayı değil, vatanını kurtarmayı kendisine görev bilmiştir. O gece Tayyip Bey'e telefonla ulaşamadığım için mektup gönderdim.

- 15 Temmuz sonrası için Tayyip Bey'le görüşmeyi ve önceden olmuş olaylarla ilgili kendisiyle helalleşmeyi istiyorum.- Sadullah Ergin ve Hüseyin Çelik'le dönem dönem bir araya geldik. Ayda yılda bir... Sonra bunun hakkında konuştular. Dedim ki biz bir muhalif hareket değiliz. Sadece siyaset üzerine bildiklerini konuşmaya çalışan bir insanız. 

- Benim ismin üzerinden hiç girilmemesi gereken yerlere girilmiş olabilir. (Kozmik Oda'yı kastediyor).

- TİB'i kendimiz kurduk. Şimdi kimseyi suçlayamayız. Bütün kurumlara dindar, AKP'ye yakın isimleri aldık. En yakınlarımızı namaz kılanlardan seçtik.