Arif Sağ hastaneye kaldırıldı

Arif Sağ hastaneye kaldırıldı

Sanatçı Arif Sağ, MESAM'da yaşanan gelişmeler yüzünden yoğun stres ve üzüntüye bağlı olarak rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Görevden alınan MESAM yönetim kurulu üyelerinden Cahit Berkay düzenledikleri basın toplantısında Arif Sağ'ın hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği’ne (MESAM) Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kayyum atanmış, mevcut yönetim kurulunun yerine Yavuz Bingöl, Recep Ergül,Polat Yağcı, İpek Açar, Turhan Taşan, Fuat Güner ve Coşkun Sabah'ı üye olarak atanmıştı.

 Bu gelişmelerin ardından görevden alınan MESAM Yönetim Kurulu Başkanı Arif Sağ’ın yoğun stres ve üzüntüye bağlı olarak rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

'HUKUKA AYKIRI'

Eski yönetim bugün bir açıklama yaparak kararın hukuksuz olduğunu ve Bölge İdare mahkemesine itiraz edeceklerini belirtti.

MESAM’dan yapılan açıklama şöyle:

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından 5 Mart 2018 tarihli yazı ile 18 Mart 2018 günü yapılacak MESAM Genel Kurulu’nun ertelenmesi ve genel kurul yapılana kadar mevcut yönetim kurulunun tedbiren işten el çektirilmesi ile ilgili olarak

1- Kendi yazılı talebimiz doğrultusunda MESAM’da yapılan inceleme ve teftiş sonuçlanmadan ne gibi olumsuz bir tespit yapıldığına dair herhangi bir bilgi verilmeksizin mevcut yönetim kurulunun tedbiren işten el çektirilerek yerine geçici bir yönetim kurulu  atanması ve olağan genel kurulumuzun ileri bir tarihe ertelenmesi öncelikli olarak anayasal savunma hakkımızı engelleyen hukuk dışı bir yaptırımdır.

2- Bu şekilde geçici bir yönetim atanmasına dair bakanlıkça uygulanan usul, MESAM’ın bağlı bulunduğu 6846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile ilgili mevzuata tamamen aykırıdır. Mevcut yönetim kurulumuza bir yaptırım olarak uygulanan görevden el çektirme ve geçici yönetim atanmasına dair idari işlem tamamen yasal mevzuata aykırı bir şekilde işletilmiştir.

3- Ayrıca yine kanun ve tüm yasal mevzuatlarla belirlenen genel kurulun yapılmasına yönelik hukuki prosedür gereğince iki yılda bir mart ayının sonuna kadar yapılması mecburiyet arz eden genel kurul tarihinin bu şekilde ertelenmesi MESAM’ı maddi ve manevi açıdan telafisi mümkün olmayan bir şekilde zarara uğratacaktır. 9 bin üzerinde üyesi bulunan ve genel kurulun yapılacağı salon, konaklama ve diğer alanlarla ilgili hizmet alımları gerçekleştirilerek tüm yasal süreci tamamlanmış olan bu genel kurulu sadece başka bir tarihe ertelenmesi bile kurumumuza 500 bin TL üzerinde maddi bir yük getirecektir.

4- Mevcut yönetim kurulu üyelerimizin yerine atanan geçici yönetim kurulunda son iki yıllık dönemde MESAM yönetiminde yer alan ve tüm kararlarda imzası bulunan kişilerin de bulunması taraf olunduğunun bir göstergesidir.

5- Tüm bu yukarıda sayılan hukuki gerekçelerle yapılan işbu idari işlemin hukuka aykırı olduğunu her türlü yasal hakkımız saklı kalmak kaydıyla basına ve kamuoyuna duyururuz.