Ara Güler: Erdoğan’ın kafa tutması hoşuma gidiyor

Ara Güler: Erdoğan’ın kafa tutması hoşuma gidiyor

Fotoğrafçı Ara Güler, “Bugüne kadar kaç cumhurbaşkanı geçti bizden, bir tanesi de kafa tutmadı ya kimseye. Yani onun o tarafı hoşuma gidiyor” şeklinde konuştu.

Üsküdar Belediyesi tarafından "Foto Muhabiri Ara Güler'e Vefa Gecesi" düzenlendi. 

Gecede konuşan Fotoğrafçı Ara Güler, Erdoğan'ın fotoğraflarını çekmesine ilişkin, "Bir gün  bir yere gittik. Bir şey alıyordum. Orada bana yakın oldu. Bir süre evine gittim.  Resimlerini çektim. Bugün de gelir diye düşündüm, gelmedi. Bugüne kadar kaç  cumhurbaşkanı geçti bizden, 20 tane, 30 tane geçti. Bir tanesi de kafa tutmadı ya  kimseye. Yani onun o tarafı hoşuma gidiyor. Niye çekinsin ki biz devletiz be,  Osmanlı'dan geliyoruz biz. Uygur yazılarını Moğolistan'da çektim. Bütün bunlar  var. Onların nesi var? Zavallı Amerika'nın nesi var?" dedi.

Ara Güler AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kısıklı'daki konutunun oturma odası, kütüphane ve çalışma odasında, Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve torunları Ahmet Akif ile Mahinur’un fotoğraflarını çekmişti. 

Ara Güler’in, Erdoğan’ın fotoğraflarını çekmesi ve görüntülerin basına yansımasının ardından, Güler’e sosyal medyada tepki yağmıştı.

Güler’in arşivinin AKP’ye yakınlığıyla bilinen Doğuş Grubu tarafından yapılacak müzeye aktarılacağı konuşulmuş, Ara Güler, Doğuş’la sözleşmelerinin bozulduğu yönündeki haberleri yalanlamıştı.