Apple, kasten yavaşlattığı iPhone'lar için özür diledi

Apple, kasten yavaşlattığı iPhone'lar için özür diledi

Apple, Eski model iPhone'ları kullanıcıların rızası olmadan yavaşlattığı için özür diledi.

Eski iPhone modellerini yavaşlattığını kabul eden Apple, kullanıcılarından özür diledi ve iPhone'ların bataryalarını çok daha düşük bir ücrete değiştirme vaadinde bulundu.

Şirket, yeni güncellemelerle birlikte pili eskimiş olan cihazları yavaşlattıklarını kabul etmiş, gerekçe olarak ise "telefonun ömrünü uzatmak" açıklamasında bulunmuştu.

Gelen tepkiler üzerine Apple, özür mesajı yayınladı. Apple'ın internet sitesinde yayınlanan özür mesajında şöyle denildi:

"Apple'da tüketiciler bizim için her şey demek. Onları kazanmak ve kalıcı hale getirmek için çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğiz."

Açıklamaya göre, garantisi geçmiş olan iPhone 6 ve daha üst modellerin bataryaları, eskiden 79 dolara değiştirilirken, bu ücret 29 dolara düşecek.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre; Apple'ın itirafı üzerine California ve Chicago'da bir araya gelen bir grup kullanıcı, bu yavaşlatma neticesinde "ekonomik kayba uğradıklarını" söyleyerek Apple aleyhine dava açmıştı.

Los Angeles'da yaşayan Stefan Boganovich ve Dakota Speas, California'da açtıkları davada, iPhone sahiplerinin bu "müdahaleye" hiçbir zaman rıza vermediğini söyleyerek, yavaşlatma yüzünden telefonlarını gereğince kullanamadıklarını, cihazlarının değer yitirdiğini ifade ederek yeni pil masraflarının tazmin edilmesini istediler.

DAHA FAZLA