Antalya'daki dev otelin suyu kesildi

Antalya'daki dev otelin suyu kesildi

1,4 milyar dolara inşa edilen ve 2010 yılında "Dünyanın en lüks oteli" seçilen Mardan Palace Hotel'in suyu birikmiş borç nedeniyle kesildi. Otel yetkilileri borçlar nedeniyle rezervasyonları durdurdu.

Antalya’nın Aksu İlçesi'nde 2009 yılında 1,4 milyar dolara inşa edilen ve Sharon Stone, Richard Gere, Paris Hilton, Mariah Carey ve Monica Bellucci gibi yıldızların  katılımıyla açılışı yapılan Mardan Palace Hotel'in borç nedeniyle suyu kesildi.

Daha önce otelin borcu nedeniyle AKEDAŞ tarafından elektrik elektrikleri kesilmiş ve borçların yapılandırılması neticesinde sorun çözülmüştü. Otelin yaklaşık 2 milyon lira civarındaki birikmiş borcu nedeniyle icra takibi başlatan Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) ise yaklaşık 15 gün önce otelin suyunu kesti.

REZERVASYONLAR DURDURULDU

Öte yandan borç batağındaki otelin yetkilileri, turizm sezonunun en yoğun olduğu ağustos ayının ilk haftalarında rezervasyon alımını durdurdu. Rezervasyon numarası arandığında ’Tesisimiz kapalı, dolayısıyla rezervasyon alamıyoruz’ yanıtı verilen otelde, halen müşteri alımı yapılmıyor.

DÜNYANIN EN LÜKS OTELİ SEÇİLMİŞTİ

Mardan Palace Hotel, Azerbaycan asıllı sermayedar Telman İsmailov’un sahibi olduğu AST 1989 Group tarafından inşa edilmişti. 180 bin metrekare alanda konumlanan otelin yapımı için 10 bin metrekare altın, 500 bin kristal kullanılmıştı.

Otel, ’Turizmin Oscarları’ olarak da adlandırılan World Travel Awards 2010’da ’Dünyanın En Lüks Oteli’ seçilmişti.