Antalya'da şehrin ortasında ağaç katliamı

Antalya'da şehrin ortasında ağaç katliamı

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde yer alan ormanlık arazide ağaç katliamı yaşandı. Arapsuyu Mahallesi’nde bulunan ve özel arazi olduğu öğrenilen ormanlık alanda üç gündür süren ağaç kesimlerine tepki gösteren Evrim Çetiner, ”Antalya'nın şehir merkezindeki neredeyse son ormanlık alanda izinsiz ağaçları kesiyorlar ve ben sesimi kimseye duyuramıyorum. Çünkü herkes duyarsızlaşmış. Belediyeyi arıyorum biz ilgilenmiyoruz diyorlar. Ormanı arıyorum sadece ceza kesebiliriz diyorlar” sözleriyle sosyal medyadan sesini duyurmaya çalıştı. Konyaaltı Belediyesi zabıta ekiplerince ağaç kesimiyle ilgili tutanak tutularak Orman Bölge Müdürlüğüne bilgi verildiği öğrenildi.

Antalya’da şehrin ortasındaki özel arazide yapılan ağaç katliamı tepki çekti. Edinilen bilgiye göre Konyaaltı Arapsuyu Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 33 hektarlık arazinin büyük bölümüyle ilgili yargı süreci devam ediyor. Yıllardır süren davalardan dolayı imara açılamayan arazi, bölgenin karakteristik bitki örtüsü olan maki türleri ve kızılçam ağaçlarıyla kaplı bir orman niteliğinde. Ancak iki gün önce ormanlık alana giren iş makineleri ve motorlu testereler ağaçları kesmeye başladı. Tepki çeken ağaç kıyımıyla ilgili yetkililerden bilgi almaya çalışan vatandaşlar sosyal medyadan da seslerini duyurarak ağaç kıyımını durdurmak için harekete geçti.

KONYAALTI BELEDİYESİ ZABITASI TUTANAK TUTTU

Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz Konyaaltı Belediyesi yetkilileri, ağaç kesimi yapılan alanda belediyenin herhangi bir çalışması bulunmadığını belirtti. Belediye zabıta ekiplerinin kesilen ağaçlarla ilgili tutanak tutarak Antalya Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerine durumu bildirdiği öğrenildi.

(Ormanlık ve makilik alandaki ağaçlar kesilerek yerine yetişkin zeytin ağaçları ekildi)

‘İZİNSİZ AĞAÇ KESİYORLAR, SESİMİ KİMSEYE DUYURAMIYORUM’

Ağaç kesimine tepki gösteren Evrim Çetiner, ormanlık alan içinde barınan hayvanlar olduğunu belirterek, “Otuz yıl sonra Antalya'da ağaç kalmasa bana ne! Tüm koylar otel olsa bana ne! Dereler kurusa bana ne! Su savaşları çıksa bana ne! Benim çocuğum yok ama çocuğu olanlardan fazla uğraşıyorum. Sizin çocuklarınız elimizde son kalan bu kalan güzellikleri görebilsin diye. Bu gün çok üzgünüm gerçekten. Antalya'nın şehir merkezindeki neredeyse son ormanlık alanda izinsiz ağaçları kesiyorlar ve ben sesimi kimseye duyuramıyorum. Çünkü herkes duyarsızlaşmış. Belediyeyi arıyorum ‘biz ilgilenmiyoruz’ diyorlar. Ormanı arıyorum ‘sadece ceza kesebiliriz’ diyorlar” sözleriyle ağaç kıyımının durdurulması için sosyal medyadan çağrı yaptı.

DAHA FAZLA