Antalya'da polise 'alkollü mekan' yasağı

Antalya'da polise 'alkollü mekan' yasağı

Antalya’da İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya tarafından yayınlanan personel talimatı ile polislere; görev haricinde bar, pavyon, disko, oyun gibi eğlence mekanlarına gitme yasağı getirildi.

Antalya İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, bir personel talimatı yayınlayarak Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde görevli personelin eğlence mekanlarına, görevleri haricinde gitmelerini yasakladı.

Ocak’ta çıkarılan 682 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yi kaynak göstererek yayınlanan talimat ile eğlence mekanlarında görev gereği yapılacak çalışmaların da mutlak suretle sıralı amirlerin bilgisi dahilinde yürütülmesi gerektiği belirtildi.

Talimatta ayrıca, bu yasakların izinli personeli de kapsadığı ifade edilirken; umuma açık yerlerde içki içmek, gizlenemeyecek derecede sarhoş görünmek; görev, aile ve sosyal yaşantısını etkileyecek şekilde menfaatine, alkol ve kumara düşkünlük de meslekten ihraç sebebi olarak gösterildi.

682 SAYILI KHK NE DİYOR?

Görevli bulunduğu sırada görev gereği olmaksızın veya amirin izni olmadan resmi kıyafetle kahvehane, kıraathane, lokal, kulüp ve benzeri yerlerde oturma, üç günlüğe kadar aylıktan kesme cezasını gerektiren fiiller. İzinli olduğu zamanlarda resmi kıyafetle, izinli olmadığı zamanlarda görevli olmaksızın resmi veya sivil kıyafetle, personelin girmesine veya oturup eğlenmesine izin verilen yerler dışındaki kahvehane, lokal, kulüp veya benzeri yerlerde oyun oynayanlara 4 ile 10 günlüğe kadar aylıktan kesme cezası uygulanır. Mesleğin saygınlığını zedeleyecek şekilde uygunsuz yerlere gitmek, resmi kıyafetle umuma açık yerlerde alkollü içki içmek veya resmi kıyafetli olarak gizlenemeyecek derecede sarhoş görünmek, görevine, sosyal ve aile yaşantısına zarar verecek derecede menfaatine, içkiye, kumara ve benzeri kötü alışkanlıklara düşkün olanlara ise meslekten çıkarma cezası uygulanır.

DAHA FAZLA