Antalya'da gençlik 'hayır'da birleşti: Hep birlikte 'hayır'ı örgütleyeceğiz!

Antalya'da gençlik 'hayır'da birleşti: Hep birlikte 'hayır'ı örgütleyeceğiz!

Antalya'da gençlik örgütleri, referandum sürecinde birlikte hareket edeceklerini bir deklarasyonla duyurdu.

Antalya'da gençlik örgütleri başkanlığa karşı referandum sürecinde birlikte hareket etme kararı aldı. 

İleri Kültür Kafe'de düzenlenen bir basın toplantısıyla yayınlanan deklarasyonda, "Hep birlikte dayanışmayı ve birliği esas alarak hayır demek, HAYIR’ı örgütlemek adına gençlik olarak bir araya geldik. Biz, bizim olan ülkede daha özgür yarınlarda yaşayalım diye bütün gençliğe çağrımızdır; geziden bu yana, hep, birlikteyken kazandık. gençliğin gücünün birliği ile gelin aydınlık yarınları kuralım" ifadeleri kullanıldı. 

"AKP KENDİ TEKELİNDE ÜNİVERSİTELER YARATMAYI HEDEFLEMEKTEDİR"

Gençlik örgütlerinden yapılan ortak açıklama şu şekilde

AKP hükümeti saray ve iktidar uğruna halkı çıkmazların içine bırakıyor. Yoksulluğun işsizliğin arttığı, ekonomik krizin ve kutuplaşmanın giderek derinleştiği bir atmosfer yaratan AKP bu süreçte ortaya çıkan demokratik çıkışları daha fazla tutuklama ve işten atmalarla bastırmaya çalışmaktadır. Çıkardığı KHK'lar ile kadınları, gençleri, emekçileri ve demokratları hedef alıyor. Bu süreci toplumsal muhalefete, demokratik siyasete, gençlik ve kadın mücadelesine saldırarak daha da derinleştirmeye çalışıyor. Bu doğrultuda muhalif gazeteleri, kurum ve dernekleri kapatarak üyelerini tutuklamaktan geri durmuyor.

Bu durumdan üniversiteler fazlaca etkileniyor, OHAL kendisini üniversitelerde baskı ve şiddet olarak göstermeye, üniversitedeki baskı aygıtlarını harekete geçirmekte ve anti-demokratik politikaları yoğunlaştırmakta, paramiliter ve gerici yapıları güçlendirmektedir. Yetmezmiş gibi kendinden olmayan ilerici, demokrat akademisyenler ihraç edilmekte, muhalefet sindirilmeye çalışılmaktadır. AKP/saray iktidarı kontrolü eline almak istemekte, kendi tekelinde üniversiteler yaratmayı hedeflemektedir

Gençlik sisteme uyum sağlamaya itilmektedir. Bilimsellikten uzak, gerçek yaşamdan kopuk, çevresinde yaşananlarla ilgili fikri olmayan bir gençlik yaratılmak isteniyor. Fakat bizler gezi direnişinde en önde ve birlikte saf tutanlarız. Gençliği etkisi altına alarak ''hizaya getirmeye'' çalışan bu yoldan başarıyla çıkmayı hayal edenlere bir sözümüz var ''biz bu oyuna ortak olmayacağız!''

"TEK ADAM DİKTATÖRLÜĞÜNE HAYIR DİYORUZ"

Bombalar cumhuriyetinize tabi olmayacağız, Üniversitelerde işsizliğe, geleceksizleştirmeye, yoksullaştırmaya, eğitimde gericileşmeye boyun eğmeyeceğiz. Tek adam diktatörlüğüne hayır diyoruz

HAYIR diyoruz ki;

Kadın cinayetleri ve erkek adalet son bulsun. tarihsel kazanımlarımızı elimizden almaya çalışanlara ve mücadelemize ket vurmaya çalışanlara karşı genç kadınlar olarak buradayız!

Doğayı ve canlı yaşamını yok etme derecesinde büyük şirketlere rant alanı olarak açanlara karşı yaşama şahip çıkan gençler olarak buradayız!

Bugün ilerici muzisyenlerin notalarından direniş sesleri yükselecek! muhalif ressamların tablolarında direnişimiz resmedilecek! Sansüre ve tekleştirmeye karşı sanatçılar olarak buradayız

KHK ve OHAL'iniz ile eşit, bilimsel, özgür eğitimden yana olan barış istediği için ihraç edilen akademisyenlere daha demokratik bir üniversite sözü veren gençlik olarak buradayız!

AKP iktidarı boyunca eksik olmayan ekonomik krizler yüzünden işsiz kalan gençler olarak buradayız.

Bugün böyle bir atmosferde tek tek hayır demekle, birlikte hayırı örgütlemek arasındaki önemin farkında olarak hep beraber mücadele ediyoruz.

Yaşamı kurmak, umudu büyültmek hayalimizdeki geleceğe ulaşmak için hayır diyoruz.

Bizler gezi direnişinde birlikte neler yapabileceğimizi tecrübe eden gençlik olarak bugün birlikte mücadele etmenin zorunluluğu ile yola çıktık. Geçmiş deneyimlerimizden aldığımız güç doğrultusunda en geniş cephe ile HAYIR’ı örgütlüyoruz.

Hep birlikte dayanışmayı ve birliği esas alarak hayır demek, HAYIR’ı örgütlemek adına gençlik olarak bir araya geldik.

Biz, bizim olan ülkede daha özgür yarınlarda yaşayalım diye bütün gençliğe çağrımızdır; geziden bu yana, hep, birlikteyken kazandık. gençliğin gücünün birliği ile gelin aydınlık yarınları kuralım.

Gençlik HAYIR diyor!

CHP Gençlik Kolları Antalya 

Fikir Kulüpleri Federasyonu- Akdeniz Üniversitesi 

Öğrenci Gençlik Sendikası Antalya 

Emek Gençliği Antalya

Öğrenci İnsiyatifi Antalya 

Özgürlükçü Gençlik Dernekleri Antalya

DAHA FAZLA