Antalya Valisi: 20 öğretim üyesi yanlışlıkla gözaltına alındı

Antalya Valisi: 20 öğretim üyesi yanlışlıkla gözaltına alındı

AKP’nin düzenlediği 'Demokrasi nöbetine' katılan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, ‘FETÖ’ operasyonu kapsamında Akdeniz Üniversitesi'nde 20 öğretim üyesinin yanlışlıkla gözaltına alındığını söyleyerek, "Onlardan her şeyden önce özür diliyoruz, haklarını helal etsinler. Bir kastımız yok" dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılan operasyonların muhaliflere yönelik cadı avına dönüştürüldüğüne ilişkin eleştirileri, hükümet ve devlet yetkililerinden gelen ‘yanlışlıkla oldu’, ‘kurunun yanında yaşta yandı’ haklı çıkardı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu Cumhuriyet Meydanı'nda, 15 Temmuz akşamından bu yana AKP’nin çağrısıyla süren 'demokrasi nöbetine' katıldı. AKP Antalya Milletvekili Atay Uslu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Menderes Türel, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul'un da katıldığı buluşmada Vali Karaloğlu’nun ‘pardon’ açıklaması damgasını vurdu.

Vali Münir Karaloğlu günlerdir hep birlikte demokrasiye, cumhuriyete, milli iradeye sahip çıkmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği doğrultusunda meydanlara indiklerini söyleyen Vali Karaloğlu, "Hepinize teker teker teşekkür ediyorum " dedi.

'CADI AVI DEĞİL, CANİ AVI'

‘Devletin kurumlarına, kılcal damarlarına kadar sızmış, toplumu adeta işgal etmiş FETÖ çetesinden hem kamuyu hem de toplumu temizlemek zorunda olduklarına söyleyen Vali Münir Karaloğlu darbe operasyonlarının muhaliflere yönelik cadı avına dönüştürüldüğü yönündeki eleştirilere şu yanıtı verdi:

"Ne diyorlar 'Cadı avı var' diyorlar. Sevgili Antalyalılar biz 'cadı' avı falan yapmıyoruz. Ama biz 'cani' avı yapıyoruz, biz hainleri avlıyoruz. Avlamaya da devam edeceğiz.”

‘HOCALARIMIZ BİZİM YANLIŞIMIZLA O LİSTELERDE YER ALDI’

Operasyonlarda hataların yapıldığını itiraf eden vali, “Bu süreç içerisinde, zaman zaman yanlış yaptıklarımızda oluyor. Zaman zaman kurunun yanında yaşın da yandığı oluyor. Bunun farkındayız. Bakın üniversitemizde bir operasyon yaptık. Orada bazı hocalarımız, bunlarla ilgisi olmamasına rağmen, bizim yanlışımızla o listelerde yer aldılar. Biz yanlışı fark eder etmez, hocalarımızdan özür diledik ve gönderdik. Eğer toplumda karşınıza buna benzer isimler gelirse bilin ki o hatalarımızı hemen düzeltiyoruz ve düzelteceğiz."

1750 KİŞİ AÇIĞA ALINDI

Vali Karaloğlu konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin, Akdeniz Üniversitesi'nde yanlışlıkla gözaltına alınan hocaların sayısını sorması üzerine Vali Karaloğlu şöyle konuştu:

"Kesin sayı vermek doğru değil. Hem emniyet, hem savcılıktaki arkadaşlar o listeyi inceliyorlar. Gerçekten bu hengamede zaman zaman ilgisiz insanlarla, bazen isim benzerliği, bazen bir hesap, bir telefon gibi farklı uygulamalarla ilgisiz arkadaşları aldığımız oluyor. Onlardan her şeyden önce özür diliyoruz, haklarını helal etsinler. Bir kastımız yok. Ne polisin, ne de bizim bir kastımız var. Bunların farkına varır varmaz düzeltiyoruz zaten. Düzeltmeye de devam edeceğiz. Ama şu ana kadar 20'ye yakın hocamızı bırakmış olduk. Antalya'da gözaltına alınan, tutuklanan, açığa alınan son sayı toplam 1750 civarında diyebiliriz."