Antalya Valiliği laiklik mitingini yasakladı!

Antalya Valiliği laiklik mitingini yasakladı!

Antalya Valiliği KESK’in 29 Mayıs’ta yapacağı ‘Laik eğitim, laik yaşam ve iş güvencemizden vazgeçmeyeceğiz’ eylemini yasakladı.

Antalya Valiliği Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) ‘Laik eğitim, laik yaşam ve iş güvencemizden vazgeçmeyeceğiz’ çağrısıyla kentte Pazar günü yapacağı mitingi yasakladı.

Burdur, Isparta ve Konya'dan da KESK'e bağlı sendikalar ile Antalya Halkevleri, TMMOB ve Birleşik Haziran Hareketi Antalya’nın da katılacağı miting 29 Mayıs Pazar günü saat 13.00'te yapılacaktı. 

Antalya Valiliği ise mitingi “ülkemizde meydana gelen terör saldırıları ve toplumda oluşan hassasiyet dikkate alındığında provakatif eylem ve olaylar meydana gelebileceği” gerekçesiyle yasakladı.

Valiliğin, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 15. Maddesi’ne uygun görmeyerek yasakladığı mitingle ilgili şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemizde meydana gelen terör saldırıları ve toplumda oluşan hassasiyet dikkate alındığında provokatif eylem ve olaylar meydana gelebileceği, “Laik Eğitim ve Laik Yaşam, İş Güvencemizden Vazgeçmeyeceğiz” konulu yürüyüşe katılacaklar da dahil kişilerin huzur ve güvenliğinin, kamu güvenlik ve düzeninin bozulmasına sebebiyet verebileceği değerlendirilerek, söz konusu “Laik Eğitim ve Laik Yaşam, İş Güvencemizden Vazgeçmeyeceğiz” konulu yürüyüş ve akabindeki basın açıklaması 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 15. Maddesi çerçevesinde uygun görülmeyerek ertelenmiştir.”

Gerekçenin dayandırıldığı 2911 sayılı kanunun 15 maddesine göre Valilik, mitingin ‘güvenliğini almada yetersiz’ kalacaklarını ve koruyamayacaklarını ifade ediyor:

“Madde 15 – Bir il sınırı içinde aynı günde birden çok toplantı yapılmak istenmesi halinde vali, emrindeki güvenlik kuvvetlerinin ve gerektiğinde yararlanabileceği diğer güçlerin bu toplantıların güvenlik içinde yapılmasını sağlamaya yeterli olmadığı kanısına varırsa, toplantılardan bir kısmını on günü aşmamak üzere bir kez erteleyebilir. Bu ertelemede müracaat önceliği göz önünde bulundurulur.”