Antalya Barosu Başkanı: 'Bu yasağın anayasal dayanağı yoktur'

Antalya Barosu Başkanı: 'Bu yasağın anayasal dayanağı yoktur'

Türkiye’nin en önemli turizm şehirlerinden biri olan Antalya’da, yaz sezonu başlarken getirilen alkol yasağı ile ilgili, katıldığı radyo programında Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan değerlendirmede bulundu.

Yaz sezonu başlarken Türkiye'nin en önemli turizm şehirlerinden Antalya'da valilik tarafından kamuya açık alanlarda alkol yasağı getirildi. Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan katıldığı radyo programında konuyla ilgili konuştu.

‘TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİN ÖZÜNE DOKUNAN BİR İŞLEMDİR’

Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bu yasak yeni bir mevzuat değil. Ama bir yasak varsa bile, biz güncel yaşamımızda hiç haberdar değildik. Zaten Danıştay 10. Dairesi'nin bu karara bu gerekçelerle verdiği iptal kararı var. Bu karar, bu idari işlem temel hak ve özgürlüklerin özüne dokunan bir işlemdir. Dolayısıyla her şeyden önce, insanların kendi özgür yaşama alanlarına ve özgür yaşama biçimine bir müdahaledir. Bu ölçülürlük ve sınırlılık ilkesine de aykırıdır. Anayasal dayanağı da yoktur. Bu genelde de kullanılan sözcükler genel sözcükler olup, yasağın sınırını ortaya koyan sözcükler değil. Ölçüsü ve sınırı uygulamaya nasıl yansıyacağı belli olmayan çok tehlikeli bir karar. Zaten bu yüzden anayasal dayanaktan yoksundur diyoruz. Yasağa kamuoyu tepkisi yükseldi biliyorsunuz. Hukuki süreci başlatmak için Antalya Barosu olarak Yönetim Kurulu'yla görüştük. Bu konuyu Vali Bey ile ve Emniyet Müdürlüğü ile mutlaka görüşeceğiz" dedi.,