Annesiyle cezaevinde olan Miraz bebek uyuyamıyor

Annesiyle cezaevinde olan Miraz bebek uyuyamıyor

Miraz bebek annesi Gülistan Diken Akbaba ile 25 gündür Bakırköy Cezaevi’nde. Sekiz aylık olan ve cezaevinde büyüyen Miraz bebek geceleri uyuyamıyor.

Miraz bebeğin babası Cengiz Zaza Akbaba, yan koğuşta bulunan uyuşturucudan tutuklu kadınların sık sık çığlık attıklarını ve bebeğin uyuyamadığını söyledi.

‘BÖYLE GİDERSE İLK YAŞ GÜNÜNDE BERABER OLAMAYACAĞIZ’

Baba, “Geceleri kapılara vuruyorlarmış. Miraz’ım uyurken aniden uyanıyormuş. Koşullar çok kötü. Bebeğim orda kalmamalı.Diş çıkardığı için hâlâ huysuz” dedi.

Cumhuriyet'in haberine göre, eşini ve çocuğunu önceki gün kapalı görüşte ziyaret eden Akbaba, şöyle konuştu: “Miraz’ımı ses geçirmez bir camın arkasında görüyorum. Bebeğimi camın arkasında görmüş olmanın üzüntüsü ile eşimle bir şey konuşamıyorum. Konuşacaklarımızı unutuyoruz. Bıraksınlar bari bebeklerimize sarılalım. Ona izin versinler. Bebeğim sekiz aylık oldu. Böyle giderse ilk yaş gününde de beraber olamayacağız.”

Gülistan Diken Akbaba, 2012 yılında, ‘örgüt üyeliği’ suçundan, 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkûm edildi. Ceza, Yargıtay tarafından onanınca 7 aylık bebeğiyle geçen hafta tutuklanarak cezaevine konuldu.

DAHA FAZLA