Annesiyle birlikte cezaevinde tutulan Miraz bebek hastaneye kaldırıldı

Annesiyle birlikte cezaevinde tutulan Miraz bebek hastaneye kaldırıldı

Annesiyle birlikte Gebze Kadın Cezaevi’nde tutulan 1 yaşındaki Miraz bebek rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. 

Annesi Gülistan Diken Akbaba ile birlikte Gebze Kadın Cezaevi’nde tutulan 1 yaşındaki Miraz bebek rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. 

İleri'ye konuşan baba Cengiz Akbaba, Miraz'ın yüksek ateş nedeniyle önceki gece hastaneye kaldırıldığını belirtti. Kendisine haber verilmesinin ardından Miraz'ı çocuk hastanesine götürdüğünü belirten Akbaba, Miraz'ın ateşinin bugün akşam saatlerine kadar düşmediğini belirtti.

Akbaba, Miraz'ın hastanede müşahade altında tutulduğunu aktarırken, anne Gülistan Diken Akbaba ise bebeğiyle birlikte hastaneye götürülmeyerek cezaevinde tutuldu. 

Miraz bebek daha önce de cezaevindeki kötü koşullar nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. 

NE OLMUŞTU?

Kapatılan Barış ve Demokrasi Partisi’nin 2011’deki siyasi çalışmalarına katılan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve Newroz etkinliklerine katılan Gülistan Diken Akbaba, ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla yargılandığı davada cezasının Yargıtayca onanmasının üzerine, 19 Şubat’ta eşi ve çocuğuyla birlikte sokakta yürürken gözaltına alınmış ve daha sonra tutuklanarak Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne konmuştu. Miraz bebek ve annesi daha sonra Gebze Kadın Cezaevi'ne gönderilmişti. 

8 aylık bebeğini kötü cezaevi koşullarında büyütmek zorunda kalan Gülistan Diken Akbaba, 2013 yılında yargılandığı dava kapsamında 2 yıl tutuklu kalmış, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti. Hakkında istenen 6 yıl 3 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanmıştı. Yargılamayı sürdüren Hakim Mehmet Ekinci ise 28 Ocak tarihinde “FETÖ üyeliği” gerekçesiyle tutuklandı. Yargılamaya yapan özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi ise KCK Avukatlar, Şike, Oda TV gibi davalarda alınan kararlarla biliniyor.