Annesinin cenazesinde konuşması engellendi

Annesinin cenazesinde konuşması engellendi

Onur Hamzaoğlu'nun annesinin cenazesinde konuşması engellendi.

Tutuklu olan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, annesi Saliha Hamzaoğlu’nun cenazesine katıldı. Cenazede konuşan Hamzaoğlu, “Çocuklar ölmesin dediği için Deran bebekle birlikte hapse atılan Ayşe öğretmenin olduğu bir ülkede ben ne diyebilirim ki” dedi. Bu sırada jandarmalar, Hamzaoğlu’na konuşmasına izin vermedi.

Türk Tabipleri Birliği üyesi (TTB) ve Toplum ve Hekim Dergisi’nin Editörü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’nun 80 yaşındaki annesi Saliha Hamzaoğlu, bir süredir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi görüyordu.

SON KEZ ZİYARET ETMESİ ENGELLENDİ

Hamzaoğlu’nun tutuklanmasından bir süre sonra hastaneye kaldırılan Saliha Hamzaoğlu, cuma günü yaşamını yitirdi. 17 Şubat’tan beri Sincan Cezaevi’nde bulunan Hamzaoğlu’nun annesini ziyaret etme isteğini reddeden savcılık, avukatlarının başvurusu üzerine cenaze törenine katılmasına izni verdi.

'NE DİYEBİLİRİM Kİ'

Cenaze törenine jandarmalar eşliğinde getirilen Onur Hamzaoğlu, alkışlarla karşılandı.

Güzelyalı Hacı Ahmet Tatari Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından Saliha Hamzaoğlu için cenaze namazı kılındı. Cenaze töreni sırasında gazetecilerin sorularına yanıt vermek isteyen Hamzaoğlu’nun konuşması jandarma tarafından engellenmek istendi. Kısa bir açıklama yapan Hamzaoğlu, “Çocuklar ölmesin dediği için Deran bebekle birlikte hapse atılan Ayşe öğretmenin olduğu bir ülkede ben ne diyebilirim ki” diye konuştu.