Ankara'nın yeni belediye başkanı belli oldu

Ankara'nın yeni belediye başkanı belli oldu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen isim belli oldu.

Ankara'da Melih Gökçek'in istifasının ardından yeni belediye başkanı bugün belli oldu. Muhalefetin aday göstermediği seçimde AKP’nin adayı Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, yeni belediye başkanı seçildi. Tuna, 136 oyun 104'ünü aldı.

Tuna, seçilmesinin ardından yaptığı ilk açıklamada, "Bütün kişi ve kurumların, herkesin görüşmeleri ve kanaatleri şehrimizin daha iyi noktaya gelmesi yönündedir. Ortak akılla güzel hizmetlere vesile olacağımıza inanıyorum. Bana verdiğiniz oylara, güvene layık olmaya çalışacağım. Sağolun, varolun Allah'a emanet olsun” ifadelerini kullandı.

AKP TEMAYÜL YOKLAMASINDA İSMİ ÖNE ÇIKMIŞTI

AKP’de geçen cumartesi günü gerçekleşen temayül yoklamasında Mustafa Tuna ile birlikte Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin adı öne çıkmıştı.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan seçimde başkanın seçilmesi için ilk turda aranan salt çoğunluk yani 94 oy sağlandı. Tuna, 136 oyun 104'ünü aldı.  Belediye meclisinde, AKP’nin 100, CHP'nin 21, MHP'nin 15, bağımsız 3 ve BBP'nin ise 1 sandalyesi bulunuyor.

MUSTAFA TUNA KİMDİR?

1957 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesinde doğan Mustafa Tuna, 1980 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü'nden Yüksek Mühendis ünvanını alan Tuna, 1982-1983 yılları arasında eğitim için ABD'de bulundu. Akademik gereklilikleri yerine getirerek "Atıksu Arıtma Tesisleri Maliyet İndeksi ve Debi - Maliyet İlişkileri" konusundaki tez çalışmasını tamamladı. Tezinin ardından kendisine İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından 1995 yılında Doktor Yüksek Mühendis unvanı verildi.

1998 yılında Su Kirlenmesi ve Kontrolü Bilim Dalı'nda Üniversitelerarası Kurul tarafından "Doçent" ünvanını elde eden Mustafa Tuna, özel sektör çalışmalarıyla birlikte çevre teknolojisi, altyapı planlaması ve mühendislik ekonomisi alanlarında da akademik çalışmalarını sürdürdü.

TÜBİTAK’tan "Yayın Teşvik Ödülü" olan Tuna, 29 Mart 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde Sincan Belediye Başkanı olarak seçildi.