Ankara'daki tecavüz skandalı için 'taraflar arasında ilişki olduğuna inanıyoruz' diyen dernek başkanına suç duyurusu

Ankara'daki tecavüz skandalı için 'taraflar arasında ilişki olduğuna inanıyoruz' diyen dernek başkanına suç duyurusu

Ankara’da özel bir halk otobüsünde tecavüze uğrayan kadın hakkında çirkin ifadelerde bulunan Ankara Midibüs ve Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Kurtuluş Kara hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Müşteki vekili Av. Hüsniye Şimşek, Ankara Midibüs ve Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Kurtuluş Kara hakkında otobüs şoförü tarafından tecavüze uğrayan kadın için söylediği sözlerden dolayı iftira, hakaret, adli makamları yanıltmak, delilleri yok etmek suretiyle delil karartma, delil oluşturmak gerekçeleriyle suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda “Açıklamanın amacının odasının sorumluluğunu kurtarma, kendini kurtarma, kendi adını temizleme ve ne yazıkki faili aklama çabası olduğu hem duyumlarımızla uyuşmakta hem de açıkça görünmektedir” denildi.

TECAVÜZÜ MEŞRULAŞTIRMIŞTI

Kara, tecavüze uğrayan kadın hakkında bir açıklama yaparak ‘arada bir ilişki varmış’ gibi tecavüzü meşrulaştırmış, “Taraflar arasında ilişki olduğuna inanıyoruz” demişti.

Suç duyurusunda bu açıklamalara değinilerek, “Bu açıklamadaki niyetin saldırı suçunun faili İ.T’yi kurtarmak olduğu açık olmakla birlikte bu iddia aynı zamanda şüpheli oda başkanının atılı suçları açıkça işlediğini göstermektedir” ifadelerine yer verildi.

Cinsel saldırıya maruz kalan ve psikolojisi bozulan kadın, Kara’nın suçlayıcı sözlerinin ardından sinir krizi geçirerek hastaneye kaldırılmıştı. 

Suç duyurusunda “otobüs, dolmuş, servis aracı gibi araçlarda ve araç sürücüsü şoförler tarafından artarak devam eden bu ve benzeri olaylarla ilgili kamuoyunda bu kişileri şoför olarak çalıştıran kamu kurum ve kuruluşları ile meslek odalarının sorumlu olabileceği tartışılıp, konuşulmaya başlanmıştır” denilerek dernek başkanının kendini ve odasını aklama çabasına girdiğine vurgu yapıldı.

DERNEK BAŞKANI TECAVÜZ FAİLİNİ AKLAMA ÇABASINDA

Dernek başkanı Kara’nın tecavüz faili şoförün ‘bu şahıs şoför olarak çalışmıyor’ açıklamalarına da değinilen suç duyurusunda şöyle dendi:

“Oysa cinsel saldırı suçunun faili şoför olduğunu soruşturmanın her aşamasında ikrar etmektedir. Hatta bu alçak saldırıyı yapan şahıs da benzer bir açıklama ile kendini kurtarma çabası göstererek müvekkilin güzergahı ile alakası olmadığı halde müvekkilin her zaman kendi aracına bindiğini, hep yanında oturduğunu söylemiştir. Şüpheli oda başkanı ‘şoför olarak çalışmamakta’ demekle birlikte tümüyle sorululuktan kurtarmak için ‘eskiden bizimle çalışıyordu’ demektedir”

OTOBÜSÜ TEMİZLEYEREK DELİL KARARTMIŞLAR

Suç duyurusunda ayrıca tecavüz suçunun gerçekleştiği aracın temizlenerek karartıldığı ve tekrardan sefere çıktığı belirtiliyor:

“Olayın gerçekleştiği otobüsün bu vahşi olaydan sonra delilleri yok etmek amacıyla temizlendiği ve sefere çıktığı da emniyet kayıtları ile sabittir.”

MELİH GÖKÇEK HAYRANI

Kurtuluş Kara, ağaçların kesilmesi nedeniyle büyük tepki çeken ODTÜ yolunun yapımı sırasında çıkan tartışmalarda Gökçek için çalışmıştı. Yol çalışmasının yapıldığı alana “Ankara'nın mimarı Gökçek” pankartı astıran Kara, inşaatta çalışan belediye işçilerine de baklava dağıtmıştı.