Ankara'da 'Yüksel Direnişi' sergisi: Umudu Resmet-Sen?

Ankara'da 'Yüksel Direnişi' sergisi: Umudu Resmet-Sen?

Ankara'da Yüksel Direnişi'ni resmeden çizerlerin eserleriyle "Umudu Resmet-Sen? Yüksel Direnişi'ne, Nuriye ve Semih'e dair çizgiler” sergisi açıldı.

İleri Haber

Ankara'da KHK ile ihraç edildikleri görevlerine dönebilmek için 1 yılı aşkın süredir mücadele eden Yüksel Direnişçileri, sergiye konu oldu. Direnişi resmeden çizerlerin eserlerinin yer aldığı "Umudu Resmet-Sen? Yüksel Direnişi'ne, Nuriye ve Semih'e dair çizgiler” sergisi, Mimarlar Odası Sergi Salonu'nda ziyaretçilerle buluştu.

28-29 Aralık tarihlerinde ziyarete açık olacak serginin açılışında, açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve Esra Özakça ile Acun Karadağ ve Veli Saçılık birer konuşma yaptılar. 

'ARTIK YENİ KAZANIMLAR İÇİN MÜCADELE ETMEK İSTİYORUZ'

Açılış etkinliğine video konferans yoluyla katılan Nuriye Gülmen, "Sergi için sevgili Yüksel Direnişi çizerlerinden Elif Uludağ ile çok uğraştık. Ben bir yandan, Elif bir yandan çizdik ve memleketin dört bir yanından çağrıyla çizim topladık. Küçük, naif bi sergimiz oldu. Umarım hepiniz gezerken keyif alırsınız. Çünkü biz çok keyif aldık. Birçok amatör ve profesyonel çizim var. Hepsine çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

Gülmen konuşmasının devamında, sergide çizimleri yer alan çocuklara söz verdi.  Sergiyi beğendiklerini dile getiren çocuklar, Gülmen'e seslenerek, "Sizi çizdiğimiz için çok gururluyuz" ifadelerini kullandı. 

Nuriye Gülmen, sözlerini, "2018'de Yüksel Direnişi'nin son bulmasını istiyoruz. Artık yeni kazanımlar için mücadele etmek istiyoruz. Mücadelenin yükseldiği, yeni kazanımların elde edildiği bir yıl olsun" dileğiyle bitirdi. 

'DİRENİŞ SANATI BESLİYOR'

Semih Özakça ve Esra Özakça da etkinliğe video konferans yoluyla katıldı. Esra Özakça konuşmasında, "Yüksel Direnişi'nin sadece bu çizimlerle kalmayacağını, birçok kitaba ve filme konu olacağını düşünüyorum. Direniş sanatı besliyor" ifadelerini kullandı. 

Konuşmasında tüm çizerlere teşekkür ederek başlayan Semih Özakça ise, "Yüksel Direnişi'ni belleklere kazımak için çok güzel bir yol sundular. Fotoğraflar ve çizimler kitleler üzerinde daha büyük bir etki yaratıyor. Tüm katılımcıları selamlıyorum. Direnişi kazanacağız ve kazandığımız zaman, bu çizimlerle tekrar buluşacağımız, bizim de olduğumuz bir sergi olsun istiyoruz. Umarım yeni direnişlerde buluşuruz" ifadelerini kullandı. 

Semih Özakça sözlerinin devamında, "Açlık grevi bu direnişten daha önemli değil. Açlık grevi direnişimizin bir parçası. O yüzden Yüksel Direnişçileri bizim sesimiz, soluğumuz oldular" diyerek sözü Acun Karadağ'a bıraktı. 

'UMARIM YENİ YILDA YÜKSEL DİRENİŞİ'NİN ZAFERLE SONUÇLANMIŞ OLUR'

Acun Karadağ konuşmasına, "İktidarın Nuriye ve Semih'i fotoğraflamaya izin vermediği bir dönemde, çizimleriyle Nuriye ve Semih'i resmeden çizerlere çok teşekkür ediyorum" sözleriyle başladı. Karadağ konuşmasının devamında, "Yüksel Direnişi'nde sadece 6 kişi değiliz. Sadece işimiz değil iş güvencemiz için buradayız. Yalnız değiliz; avukatlarımız, basın emekçilerimiz, fotoğraf emekçilerimiz var. Pazartesi günü, yeni yılda, umarım işimizi kazanmış oluruz ve Yüksel Direnişi zaferle sonuçlanmış olur" ifadelerini kullandı. 

 

'ONLARIN KHK'SI VARSA BİZİM DİRENİŞİMİZ VAR'

Veli Saçılık ise konuşmasında, "'Biz birlikte güzeliz' diyoruz. Bunu Yüksel Direnişi ile gördük. Yüksel Direnişi bunu ortaya çıkardı. Filmleri ödül aldı, sergiler açıldı. AKP'nin yok etmeye çalıştığı sanatı ortaya çıkardı." dedi. Son KHK'ya da değinen Saçılık, "Biz asla 'tek tipi' kabul etmeyeceğiz. Onların KHK'sı varsa bizim direnişimiz var. Onların KHK'sı varsa bizim Nuriye ve Semihimiz var. Biz asla geri adım atmayacağız. Mutlaka kazanacağız. Direniş daima!" ifadelerini kullandı. 

SERGİDE YER ALAN ÇİZERLER

Aslı Alpar

Aslı Viyan Saraç

Başak Kılıçbeyli

Birol Bayram

Bizim çocuklarımız

Elif Uludağ

Erdoğan Karayel

Firuze Engin

Iraz Keskin

İsmail Doğan

Kazım Şimşek

Linda Nihan

Merve Ergin

Mine Yörük

Murat Başol

Murat Gürdal Akkoç

Mustafa Özgür

Nuriye Gülmen

Ramize Erer

Özgür tutsaklar

Sönmez Karakurt

Tarık Tolunay

Zeynep Özatalay