Ankara’da ücretleri verilmeyen işçiler vincin üzerine çıktı: ‘Adalet şart bu ülkede!’

Ankara’da ücretleri verilmeyen işçiler vincin üzerine çıktı: ‘Adalet şart bu ülkede!’

Ankara’da çalıştıkları inşaat şirketinden iki aydır maaş alamayan işçiler, vinçlerin üzerine çıkarak taşeron firmayı protesto etti. Patronlara tepki gösteren işçiler, “Adalet şart bu ülkede, illa ki adalet” dedi.

Ankara’da taşeron bir inşaat firmasında çalışan işçiler, iki aydır maaşlarını alamadıkları için inşaat alanında bulunan vinçlere çıkararak taşeron firmayı protesto etti. Polis, itfaiye ve sağlık ekiplerinin hazır bulunduğu alanda işçiler maaşlarını alana kadar eyleme devam edeceklerini söyledi.

Şirketin satış ofisi önünde de toplanan işçiler, burada firma yöneticileri ile kısa süreli bir gerginlik yaşadı.

‘ÇOCUKLARIMIZA BAYRAM HARÇLIĞI VEREMEDİK’

Ücretlerini alamadıklarını söyleyen bir işçi, “Bizim paramızı ödemiyorlar, onun için vince çıktık. Yaklaşık iki aydan beri paramızı alamıyoruz. Gerekçeleri taşeron firmaya ‘Biz ödedik’ diyorlar. Ramazan Bayramı’nda izne ayrılırken dediler ki, ‘Biz sizin paranızı ödeyeceğiz, taşkınlık yapmayın.’ Biz de onlara istinaden buradan ayrıldık, gittik. Ancak paramızı ödemeyince bugün buraya tekrar geldik ve vince çıktık. Gerekirse kendimizi oradan atacaktık. Çünkü çoluk çocuğumuz para istiyor. Bunun bütün medyaya duyulmasını istiyorum.”

Kendilerini tehdit etmelerine tepki gösteren işçiler, çocuklarına bayram harçlığı veremediklerini söyleyerek isyan etti.

‘ADALET ŞART BU ÜLKEDE, İLLA Kİ ADALET!’

Diğer bir işçi de “Çalışırken güzelce çalıştırıyor ama paraya geldiği zaman illaki sonucun böyle mi olması gerekiyor, adalet şart bu ülkede, illa ki adalet” dedi. 

‘HIRSIZLIK YAPMADIK’

Bir diğer işçi de “Bu işçinin parası verilecek, versin, bu alınteri. Bu insanlar hırsızlık yapmadı, adam vurmadı, hakkını istiyor” diye konuştu.