Ankara'da otobüste yolcusuna tecavüz eden şoför suç makinası çıktı

Ankara'da otobüste yolcusuna tecavüz eden şoför suç makinası çıktı

Ankara’da özel bir halk otobüsünün şoförü tarafından bir kadın yolcuya karşı gerçekleştirilen cinsel saldırıya ilişkin iddianame hazırlandı.

İddianamede saldırgan İbrahim Tuncay’ın, 'kişiyi cinsel amaçlı hürriyetten yoksul bırakma, vücuda organ sokmak suretiyle ulaşım aracında cinsel saldırı, gece vakti yağma, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek ve şantajla teşebbüs' suçlarından ayrı ayrı  yargılanması istendi. 

Saldırıya maruz kalan kadının avukatı Hüsniye Şimşek tarafından mahkemeye sunulan adli sicil kaydı bilgilerine göre saldırgan İbrahim Tuncay daha önce de cinsel saldırı suçunu işlemiş. Tuncay’ın toplamda 18 suç kaydı bulunuyor.

‘iFADELERİ KENDİNİ SAVUNMAYA YÖNELİK’

Savcı tarafından hazırlanan iddianamede, saldırıya maruz kalan kadının beyanı, adli tıp raporu, teşhis tutanağı, rızaen muhafaza altına alma ve telefon inceleme tutanağı ile otobüste bulunan kamera kayıtları incelendiğinde saldırgan İbrahim Tuncay’ın ifadesinin kendini savunmaya yönelik olduğu değerlendirildi. 

YÜZÜĞÜNÜ ZORLA ALDI

Cinsel saldırı iddianameye şöyle yansıdı:

“Tüm delillerin değerlendirilmesi ile olayın müşteki …’ın 04.01.2017 günü saat 23.30 sularında Gimsa AVM’nin Atilla Eşer caddesi üzerindeki otopark girişinin olduğu sokakta bulunan 06 BR 7736 plaka sayılı Özel Halk Otobüsünün durduğunu görerek otobüsün kapısında şüpheli İbrahim Tuncay’a “200 metre ileride  ineceğim. Binebilir miyim? diye sorduğu, şüphelinin de tabiki binebilirsin demesi üzerine müştekinin halk otobüsüne bindiği, aracın 1818 cadde ile Atilla Eşer caddesinin kesiştiği yere geldiğinde müştekinin araçtan inmek istediği ve kapıya yanaştığı, şüphelinin kapıyı açmayarak kendisini dönünce bırakacağını söylediği, daha sonra aracın kapısını açmayarak Mektebim Okulunun bulunduğu yerdeki 1982 sokakta bulunan boş bir alana aracı götürdüğü, şüphelinin aracı burada durdurduğu ve şoför koltuğundan kalkarak müştekinin boğazını sıktığı, müştekinin nefes alamadığı idrarını yaptığı ve bilincini kaybettiği. Müştekinin kendisine geldiğinde aracın koridorunda baygın vaziyette yattığı, şüphelinin ise üzerinde olduğunu, şüphelinin kendisine “uslu duracak mısın? yoksa boğazını sıkarım seni öldürürüm” diyerek iki eli ile sıktığını ve zorla cinsel ilişkiye girmeye devam ettiği…”

Tuncay’ın cinsel saldırının ardından kadının parmağında bulunan altın yüzüğü zorla alması da iddianamede yer aldı.

‘SENİ TEKRAR BULUR TECAVÜZ EDERİM’

İddianamede saldırgan Tuncay’ın “seni tekrar bulur tecavüz ederim” tehdidiyle cinsel saldırıda bulunduğu kadının yarı çıplak fotoğrafını çekmesi ve telefonunda fotoğrafın saptanmasına da  yer verildi.

“Söz konusu fotoğrafta müştekinin üzgün bir şekilde bulunduğu, yüzünde darp izi olabileceği kanaati oluşan izler bulunduğu, soruşturma dosyasında Adli Tıp Raporu’nun da bu hususu desteklediği…” ifadeleri kullanıldı.

[ih2]

SUÇ MAKİNASI

Öte yandan otobüs şoförlüğü gibi bir kamu hizmetinde bulunan saldırgan İbrahim Tuncay’ın bir ‘suç makinası’ olduğu ortaya çıktı.Tuncay daha önce bir kadına daha cinsel saldırıda bulunmuş ancak tutuklanmamış.

Saldırgan Tuncay’ın vücut bütünlüğüne ve cinsel dokunulmazlığa tehdit başta olmak üzere, Kamu görevlisine cebir ve tehdit, 3 kez ateşli silah ile yaralama, 6 kez kasten yaralama, 2 kez tehdit etme suçlarından toplamda 18 adli sicil kaydı bulunuyor. 

 

DAHA FAZLA