Ankara'da Nuriye ve Semih için yapılan eylemlere polis saldırıları: En az 57 gözaltı

Ankara'da Nuriye ve Semih için yapılan eylemlere polis saldırıları: En az 57 gözaltı

Güvenpark'ta açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için öğle saatlerinde yapılan eyleme gerçekleşen polis saldırısı sonucu en az 47 kişi gözaltına alınmıştı. Akşam saatlerinde Yüksel Caddesi'nde basın açıklaması yapmak isteyen yurttaşlara saldıran polis, en az 10 kişiyi daha gözaltına aldı.

Güncelleme 19.22

Yüksel Caddesi'nde akşam saatlerinde basın açıklaması düzenlemek isteyen yurttaşlara, yine bir polis saldırısı gerçekleşti. Gerçekleşen saldırıda 10'dan fazla yurttaş göazltına alındı.

Ankara'da Güvenpark'ta açlık grevindeki kamu emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dayanışma amacıyla yapılan eyleme polis saldırdı. 

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi'nin de katıldığı eyleme yönelik polis saldırısında en az 47 kişi gözaltına alındı. Polis gözaltına almaya çalıştığı bir yurttaşın kolunu kırdı. 

Gözaltına alınanlar arasında Av.Barkın Timtik, Av. Ebru Timtik, Av. Engin Gökoğlu, Av. Aytül Kaplan, Av. Ayşegül Çağatay da yer aldı. Gözaltına alınanlar avukatlar darp edildi. 

 

Güvenpark'taki polis saldırısının ardından Yüksel Caddesi'ne giriş-çıkış kapatıldı. Çok sayıda TOMA ile çevik kuvvet ekipleri, Yüksel Caddesi ve çevresine konuşlandırıldı. 

VELİ SAÇILIK'A DA POLİS SALDIRISI

Karanfil Sokak'ta direnişinin 257. gününde basın açıklaması düzenlemek isteyen Veli Saçılık da polis saldırısına uğradı.