Ankara'da Melih Gökçek dönemi sona erdi

Ankara'da Melih Gökçek dönemi sona erdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, belediye meclisi toplantısında istifa konuşmasını gerçekleştiriyor.

Belediye meclisi toplantısında Ankara Belediyesi'ndeki görevi süresince yapılan faaliyetleri anlatan Gökçek, belediye başkanlığı "Ankara'nın 3 kat büyüdüğünü" iddia etti. Gökçek, "Biz geldiğimizde Mamak ve Çankaya çöp kokusundan geçilmezdi." dedi. 

Ankara'nın belediye başkanlığı döneminde "Yeşil Ankara" olduğunu iddia eden Gökçek, "Bizden önce Ankara'nın içinde yeşil arıyorduk, şimdi ise yeşil içerisinde Ankara arıyoruz" ifadelerini kullandı.

"EMİR DEMİRİ KESER"

AKP ve Erdoğan ile ilgili konuşan Gökçek, "Ben yıllarını AK Parti'ye vermiş bir kardeşinizim. Genel başkanım ve ldierim Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifam istenmiştir. Özellikle muhalif medya ve bazı vekiller benim tepki vereceğimi düşünmüştü. Ancak kaç kez yedi düvele meydan okuyan Melih gökçekin sessizliğinin sebebi neydi? Benim davamda emir demiri keser. Benim davamda liderin talilmatına uymak gerekir." ifadelerini kullandı. 

"İSTİFA ETMEMEM KONUSUNDA ÇOK BASKI YAPAN OLDU"

Gökçek, "başarısız olduğu için" değil, Erdoğan istediği için istifa ettiğini ifade ederek "Bana olaya karşı çıkmam ve istifa etmemem konusunda çok baskı yapan oldu. Ancak ben liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın emrine uyarak istifa ediyorum." dedi. 

GÖKÇEK'TEN ARINÇ İMASI

Konuşmasının sonunda "Bizden görünüp bizden olmayan, liderimiz Erdoğan'la yakınlarının arasını bozmaya çalışan fitneciler" ifadesini de kullanan Gökçek, son sözleri olarak ise şunları söyledi:

"Davamıza olan sadakatimiz tartışılamaz. Liderimize ve onun siyasetine zerre kadar zarar vermeyi tüm İslam alemine verilmiş zarar olarak kabul ederim. Bu yüzden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa ediyorum. Tüm Ankaralılara teşekkür ediyorum. 23 yıl boyunca çalıştığım mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ankara'da şu anda devam eden büyük projelerimiz var. Umarım yerime gelecek olan belediye başkanı arkadaşım bu projeleri bitirecektir. Ankara'yı çok seviyorum, çok güzelsin Ankara."