Ankara'da Kürt işçilere saldırı

Ankara'da Kürt işçilere saldırı

Altındağ’da inşaat işçiliği yapan iki kardeş bir grup tarafından saldırıya uğradı.

Ankara’nın Altındağ ilçesinde inşaatta çalışan Hacı Çelik(30) ve İsrafil Çelik(45) isimli kardeşler ırkçı bir grubun saldırısına uğradı. Saldırgan grup işçilerden Hacı Çelik’i 5.kattan atarken kardeşi İsrafil Çelik’i darp etti. 5.kattan atılan Hacı Çelik vücudundaki kırıklar sebebiyle hastanede müşade altında tutuluyor.
Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre inşaatta temizlik yapan kardeşlere önce yan binadan “toz çıkartıyorsunuz” denilerek uyarı yapıldı. Uyarıyı dikkate alıp inşaat atıklarını ıslatarak temizleyen kardeşler bu kez yan binadan 3 kişi tarafından saldırıya uğradı. Ardından çevrede bulunan yaklaşık 20 kişilik bir kalabalık ırkçı sözler sarfederek Çelik kardeşlere saldırdı. Gruptan bazılarının “Sizi burada istemiyoruz. Zaten Kürt’sünüz bizi rahatsız ediyorsunuz” diyerek saldırdığı öğrenildi.
 VÜCUDUNDA KIRIKLAR VAR
Saldırıda grubun içerisinden bir kaç kişi, Hacı Çelik’i inşaatın beşinci katından aşağı attı.Bir alt katın balkonuna düşen Çelik ağır yaralandı. Boyun, kafa ve omuzlarında kırıkların olduğu tespit edilen Çelik, Dış Kapı Hastanesi’nde müşahede altına alındı. Darp edilen İsrafil Çelik ise, ayakta gördüğü tedavinin ardından taburcu edildi. 
Kardeşlerin hastanedeki tedavileri sürerken ailesi ve Halkların Demokratik Partisi(HDP) üyeleri de hastaneye ziyarette bulundu.Ziyaret sırasında hastane bahçesinde bulunan bir başka kişinin ise “silahım olsa hepsini öldürürdüm” diyerek sözlü tacizde bulunduğu belirtildi.

Olay yerine gelen sivil polisler ise saldırgan gruptan hiç kimseyi gözaltına almadan ayrıldı.