Ankara'da korkutan patlama sesinin kaynağı belirlendi

Ankara'da korkutan patlama sesinin kaynağı belirlendi

Saat 15.00 sularında Ankara'da duyulan patlama sesinin kaynağı belirlendi. Valilik konuya ilişkin açıklama yaptı.

Ankara'da 15.00 sularında paniğe neden olan patlama sesinin, Mürted Hava Meydan Komutanlığı’nda F-16 uçuşu sırasındaki sonik patlamadan kaynaklandığı belirtildi.

ANKARA'NIN BİRÇOK İLÇESİNDEN DUYULDU

Saat 15.00 sıralarındaki patlama sesi, Ankara’nın Çankaya, Keçiören, Etimesgut, Mamak ve Yenimahalle ilçelerinde yoğun olarak duyuldu. Patlama nedeniyle çok sayıda vatandaş polise ihbarda bulundu.

Yapılan ilk inceleme sonucu, paniğe neden olan patlama sesinin, Mürted Hava Meydan Komutanlığı’nda F-16 uçuşu sırasındaki sonik patlamadan (Sonik patlama, ses hızı veya üzerinde bir hızla hareket edilmesinin bir sonucudur. Bazı uçaklar bu hız sınırını aşabilmektedir, bunun sonucunda da sonik patlamalar meydana gelir) kaynaklandığı belirtildi.

Ankara Valisi, Twitter’dan şu açıklamayı yaptı:

GENELKURMAY FÜZE TESTİ DUYURUSU YAPMIŞTI

Genelkurmay Başkanlığı’ndan daha önce yapılan açıklamada, “Hisar Projesi kapsamında Tuz Gölü güneyinde füze atışlı testlerin yapılabilmesi maksadıyla, 23 Temmuz – 17 Ağustos 2018 tarihleri arasında bahse konu bölge geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilmiştir. Söz konusu bölgeye ilişkin koordinat bilgileri ve giriş yasağı uygulanacak” açıklaması yapılmıştı. Fakat mesafenin uzaklığı nedeniyle patlama sesinin füzeyle ilişkili olabileceği ihtimali üzerinde durulmuyor.