Ankara'da 'işimizi geri istiyoruz' eyleminde 3 kişi gözaltına alındı

Ankara'da 'işimizi geri istiyoruz' eyleminde 3 kişi gözaltına alındı

Ankara'da 276 gündür devam eden 'İşimizi geri istiyoruz' eylemine müdahale eden polis 3 kişiyi darbederek gözaltına aldı.

KHK ile ihraç edilen ve açlık grevinin 156. gününde olan kamu emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça 'nın  Ankara Yüksel caddesi'nde başlattığı, 276 gündür devam eden 'İşimizi geri istiyoruz' eylemine müdahale eden polis 3 kişiyi darbederek gözaltına aldı.


Yüksel Caddesi'nde etrafı bariyerlerle sarılı olan İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak isteyen emekçiler Konur Sokak’ta toplanırken, polis kalkanları ile Yüksel Caddesi'nin Konur Sokak girişini kapattı. “Güvenliği ihlal ediyorsunuz” diyen polise eyleme katılanlar “Güvenliği asıl siz ihlal ediyorsunuz” diyerek karşılık verdi.

Yüksel Caddesi'nde etrafı bariyerlerle sarılı olan İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak isteyen emekçiler Konur Sokak’ta toplanırken, polis kalkanları ile Yüksel Caddesi'nin Konur Sokak girişini kapattı. “Güvenliği ihlal ediyorsunuz” diyen polise eyleme katılanlar “Güvenliği asıl siz ihlal ediyorsunuz” diyerek karşılık verdi. Aydın Sönmez’in direkt ağzına gaz sıkan polis, Perihan Pulat’ın da gözüne yakın mesafeden gaz sıktı. Perihan Pulat gazdan etkilenerek baygınlık geçirdi. Emekçilerin kolunu büken polise eyleme katılanlar “Siz insanların kolunu kırdınız” diyerek tepki gösterdi. 
Haber takibi yapan gazetecilere de müdahale eden polis “Basın adı altında faaliyet yürütenler” diyerek görüntü alan basın emekçilerini engellemeye çalıştı. Polis müdahalesi sırasında Aslı Saraç, Fulya Demir ve Sedat Polat isimli yurttaşlar darp edilerek gözaltına alındı.