Ankara Valiliği sokakta ateş yakmayı ve türkü söylemeyi yasakladı

Ankara Valiliği sokakta ateş yakmayı ve türkü söylemeyi yasakladı

Ankara Valiliği cadde ve sokaklarda güneşin batımından sonra ateş yakmayı, şarkı, türkü, marş vb. sloganlar atılmasını, toplantı, basın açıklaması yapılmasını yasakladı.

Ankara Valiliği Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek vermek için yapılan eylemleri yasaklamak amacıyla bir karar aldı.

Valilikten yapılan açıklamada güneş batımından sonra ateş yakmak, şarkı, türkü söylemek, basın açıklaması yapmak gibi eylemlerin yapılmasının yasaklandığı belirtildi.

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Ankara ili genelinde cadde ve sokaklarda güneş battıktan sonra gece geç saatlere kadar ateş yakıldığı ve yüksek sesle çevreyi rahatsız edici şekilde şarkı, türkü, marş vb. sloganlar atılarak eylem yapıldığı görülmektedir. Bu durum vatandaşlarımızı tedirgin etmekte, kamu düzeni ve güvenliğini bozmakta, terör örgütlerinin eylem yapan topluluklara yönelik bombalı saldırı yapma riskini artırmakta ve güvenlik güçlerinin bu olaylara müdahalesini zorlaştırmaktadır. Bu sebeple; ilimiz genelindeki cadde ve sokaklarda güneşin batımından sonra ateş yakmak suretiyle eylem yapılması, yüksek sesle çevreyi rahatsız edici şekilde şarkı, türkü, marş vb. sloganlar atmak suretiyle toplantı, basın açıklaması vb. her ne suretle olursa olsun eylem yapılması, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. maddesi, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi ve 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun 11/m maddesi hükümleri kapsamında yasaklanmıştır.”