Ankara Tıp da ihraçları protesto etti: 'Hocama dokunma'

Ankara Tıp da ihraçları protesto etti: 'Hocama dokunma'

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri KHK ile ihraçlara ve Cebeci Kampüsünde yaşanan polis şiddetine tepki gösterdi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Ahmet Derya Aysev ve Prof. Dr. Sibel Perçinel'in üniversiteden KHK ile ihraç edilmesine ve Cebeci Kampüsünde yaşanan polis şiddetine tepki gösterdi.

Üniversitenin Morfoloji binası önünde 'Hocama dokunma' yazılı bir pankat açan öğretim üyeleri cübbeleriyle okul önünde açıklama yaptı. 

Basın açıklaması öncesinde konuşan Prof. Dr. Hüseyin Özden Şener, "Önce şunu hatırlayarak başlayalım. Cuma günü bu protesto gösterileri sırasında Siyasal Bilgiler Fakültesi önünde hepimizi çok rahatsız eden bir olay da oldu. Bütün olay incitici ama, cübbeler yere bırakıldı ve onlar çiğnendi. Cübbelerin elbette hepimiz için bir anlamı var" diye konuştu.

İhraç edilen akademisyenlerden Prof. Dr. Ahmet Derya Aysev, kendilerine destek olanlara teşekkür ederek, "İmzamla da gurur duyuyorum” dedi. 

Prof. Dr. Sibel Perçinel ise "O kadar korkunç süreçten geçiyoruz ki benim ihraç edilmemin konuşulmasını dahi zül görüyorum. Konuşmamız gereken bu ülkede kalıcı barışın nasıl yeniden sağlanacağı olmalı” diye konuştu.

İki akademisyen de Barış İçin Akademisyenler İnsiyatifi'nin 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' bildirisine imza atmıştı.

DAHA FAZLA