Ankara Kadın Platformu: Her yerdeyiz!

Ankara Kadın Platformu: Her yerdeyiz!

Ankara'da iki gün önce bir kadına otobüs şoförü tarafından gerçekleştirilen tecavüzün ardından Ankara Kadın platformu bugün Yüksel Caddesinde bir araya geldi.

Ankara'da iki gün önce bir kadına otobüs şoförü tarafından gerçekleştirilen tecavüzün ardından Ankara Kadın platformu bugün Yüksel Caddesinde bir araya geldi.

14.30'da bir araya gelen kadınlar "Taciz, tecavüze, erkek şiddetine karşı otobüste, sokakta heryerdeyiz" pankartı ile bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde;

BASINA ve KAMUOYUNA

Yaşadığımız ülke, OHAL ve KHK’lar ülkesi. Yaşadığımız ülke siyasetin, medya-basın, eğitim çalışmalarının baskı altında yapılmaya çalışıldığı bir ülke. Yaşadığımız ülke içerde ve dışarda savaş politikalarının hâkim olduğu, antidemokratik uygulamaların hayata geçirilmeye çalışıldığı, hak gasplarının muazzam arttığı, erkek egemen bir ülke.

Yaşadığımız ülke, şort giydiğimiz için otobüste şiddete uğradığımız, parkta spor yaptığımız için saldırıya uğradığımız, barış dediğimiz için eşitlik, özgürlük dediğimiz için, yaşam biçimimize karışamazsın laiklik gerek dediğimiz için şiddete uğradığımız, gözaltına altına alındığımız, tutuklandığımız bir ülke.

Böyle bir ülke istemiyoruz dediğimiz ve isyanımızla direndiğimiz bu günlerde, Ankara’da adeta Özgecan Aslan katliamını hatırlatan bir tecavüz yaşandı.4 Ocak tarihinde Etimesgut hattı Özel Toplu Taşıma Aracına binen bir kadın, otobüsün şoförü tarafından tecavüze uğradı.“Birine söylersen seni bulur yine tecavüz eder, sonra da boğazını keserim” diyerek tehdit etti. Can güvenliğimizin olmadığı otobüsler, parklar, sokaklar, hayatlar istemiyoruz.

Bedenimize, emeğimize ve kimliğimize yönelik her tehdit, her saldırı, her türlü şiddet, her tecavüz karşısında biz kadınlar artık susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz.

Kadınları yok sayan, şiddeti, tacizi meşrulaştırmaya çalışan, tecavüzü reva gören, sesimizi tehditlerle baskıyla yasakla kısmaya çalışan saldırgan erkekliğe, kadın düşmanlarına karşı mücadeleyi büyüteceğiz. . Kadın arkadaşımızla dayanışmayı güçlendireceğiz.

Kadın değerleri ile donatılmış güvenli, eşit, özgür yaşamları, bitmek bilmeyen umudumuz, isyanımız ve direnişimizle biz kadınlar inşa edeceğiz.

Dayanışma ile güçlenecek yaşamlarımıza sahip çıkacak ve erkek egemen sisteminize teslim olmayacağız. Bu beden, bu ülke, bu hayat bizim.

Yaşasın kadın dayanışması.

ANKARA KADIN PLATFORMU

DAHA FAZLA