Ankara Kadın Platformu, Batman'daki cinsel istismar skandalını protesto etti

Ankara Kadın Platformu, Batman'daki cinsel istismar skandalını protesto etti

Batman'da çocukların fuhuşa zorlayan erkeklerin kelafetle serbest bırakılması ve davada gizlilik kararı alınması, Ankara Kadın Platformu tarafından protesto edildi.

Ankara Kadın Platformu, Batman'da çocukları fuhuşa zorlayan erkeklerin kelafetle serbest bırakılmasını ve davada gizlilik kararı alınmasını protesto etti. 

Yapılan basın açıklamasında, "Batman'da yaşanan tecavüzün failleri siyasi kimlikli ve sermaye çevrelerinden olduğu için cezalandırmakla yükümlü olanlar tarafından korunuyor. Onlarca tecavüzcü varken yalnızca 3 kişi tutuklanıyor. Failler kefaletle serbest bırakılıyor. Aslında bu olayın ardındaki gerçekleri bizler çok iyi biliyoruz. Siirt'teki Y.K. davasından biliyoruz. Karaman'daki Ensar Vakfı davasından biliyoruz." denildi.

Açıklamanın devamında, "Biz kadınlar yaşananları reddediyoruz. Batan'daki cinsel istismarın faillerinin gizli kalmasına karşı isyandayız. Batman'da çocukların cinsel istismarına, bu istismar karşısındaki suskunluğa, cezasızlığa, erkek şiddetinin toplum ve devlet kurumları tarafından meşrulaştırılmasına karşı isyandayız" ifadeleri kullanıldı.

DAHA FAZLA