Ankara Emniyeti ve İtalya Büyükelçiliği'nden Ankara'da saldırı uyarısı

Ankara Emniyeti ve İtalya Büyükelçiliği'nden Ankara'da saldırı uyarısı

Ankara'da 3 Aralık tarihinde, Ankara Emniyeti tarafından dağıtıldığı iddia edilen bir belge ortaya çıktı. Belgede, IŞİD'in Ankara'da eylem yapacağı belirtilirken, bu belgenin ortaya çıkmasının ardından İtalya Büyükelçiliği de belirtilen yerlerde bir saldırı olacağı ihtimali üzerine kısa mesaj yoluyla İtalyan vatandaşlarını uyardı.

Ankara'da 3 Aralık tarihinde, Ankara Emniyeti tarafından dağıtıldığı iddia edilen bir belge ortaya çıktı. ‘Muhtemel Eylem7' konulu belgede, IŞİD'in Ankara'da eylem yapacağı belirtildi. ABC gazetesinin haberine göre bahsi geçen belgeyi Ankara Emniyeti yalanlamazken İtalya Büyükelçiliği de sms yoluyla, emniyetin yazısında belirtilen yerlerde bir saldırı olacağı ihtimali üzerine İtalyan vatandaşlarını uyardı.

Ankara Emniyeti tarafından dağıtıldığı iddia edilen uyarı belgesinde şu ifadeler yer alıyor:

DEAŞ tarafından Ankara Kızılay, Tunalı Hilmi Caddesi ve bir AVM yakınlarında eylem planlandığı, söz konusu saldırıda Renault Fluence, Ford Mondeo, Hyundai Accent Blue ve Fiat Egae marka aracın kullanılacağı, Fiat Egae marka aracın, Ankara plakalı ( 06) ve beyaz renkli olduğu, eylemin, cuma ile pazartesi günleri arasında hafta sonunda ‘eş zamanlı’ olarak sabah ve öğle saatlerinde gerçekleşmesinin planlandığı yönünde teyide muhtaç bilgiler elde edildiği bildirilmiştir.