Anadolu Üniversitesi'nde bölünme eylemi: Karar üniversiteden geçmez!

Anadolu Üniversitesi'nde bölünme eylemi: Karar üniversiteden geçmez!

Anadolu Üniversitesi öğrencileri üniversitelerinin bölünmesi kararına karşı eylem yaptı.

Üniversitelerin bölünmesine karşı eylemler devam ediyor. Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi öğrencileri, Yunus Emre Kampüsü’ndeki Kredi ve Yurtlar Kurumu önünde toplanarak “Üniversiteme dokunma, kampüsüme dokunma” yazılı pankartla yürüyüşe geçti. Öğrenciler Yunus Emre Kampüsü Bağlar Kapısı girişi’nde bir basın açıklaması yaptı.

Burada okunan basın açıklamasında Anadolu Üniversitesi’nin de bölünerek Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin kurulacağı ifade edildi. Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Eskişehir ve Sakarya’da üniversitelerin bölünmesine karşı eylem: Meclis’ten geçse de üniversitelerden geçmez!

Biz Anadolu Üniversitesi öğrencileri olarak bize sunulmadan Meclis’e sunulan ve onaylanan bu yasaya karşı çıkmaya devam edeceğiz. Şimdiye kadar pes etmedik bundan sonra da etmeyeceğiz. Bu yasa geri çekilmezse, tepkimizi kat kat arttırıp direnişimize devam edeceğiz.

Üniversitelerin bölünmesinin ne biz öğrencilere ne akademisyenler bir faydası bulunmamaktadır. Biz Anadolu Üniversitesi öğrencileri olarak laboratuvarlarımızın taşınmasına müsaade etmiyoruz. Haklarımızın elimizden alınmasına müsaade etmeyeceğiz. Karşı çıkmaya devam edeceğiz.

Bu karar meclisten geçse de üniversitelerden, öğrencilerden geçmez. Kazanmış olduğumuz haklarımızı elimizden almaya çalışanlara karşı direnmeye, bilimsel ve özgür akademiyi savunmaya devam edeceğiz.

Anadolu Üniversitesi'nde düzenlene eyleme Eğitim-Sen'de destek verdi. 

DAHA FAZLA