Anadolu Farm'ın kurucusu tutuklandı

Anadolu Farm'ın kurucusu tutuklandı

Çiftlik Bank benzeri dolandırıcılık yaptığı ve yaklaşık 200 milyon TL para topladığı ileri sürülen Anadolu Farm'ın kurucusu tutuklandı.

"Anadolu Farm" olarak bilinen Ekolium Bilişim, Yazılım, Tarım, Hayvancılık, Oto Turizm, Gıda, Lokanta Sanayi Ticaret A.Ş.'ye yönelik Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, kendisinin şirketin kurucusu olduğunu iddia eden İsa Karademir, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

'ÇİFTLİK BANK'IN GÜNAH KEÇİSİ OLDUK'

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği'nde sağlık kontrolünden geçirilen İsa Karademir gazetecilere “Çiftlik Bank'ın günah keçisi olduk” dedi.

Karademir'in yönetim kurulu başkanından aldığı vekaletle firma işlerini yürüttüğü, çalışanlar ve müşteriler tarafından firma sahibi olarak bilindiği, yurtdışına çıkma hazırlığı yaptığı öğrenildi.

Yaklaşık 8 ay önce kurulduğu belirtilen firma hakkında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı da inceleme başlatmış, firmanın banka hesaplarına bloke konulmuştu. 

6 KİŞİ DAHA TUTUKLANMIŞTI

DHA'nın aktardığına göre, merkezi Kayseri’de bulunan şirketin yönetim kurulu başkanı Fehmi Özakan (25); internet sitesi yöneticisi İbrahim K., programın yazılımcısı R.T., firma çalışanı E.K. ve 2 şube müdürü, soruşturma kapsamında daha önce tutuklanmıştı.