Anadolu Ajansı referandumdan sonra İstanbul’a taşınıyor

Anadolu Ajansı referandumdan sonra İstanbul’a taşınıyor

Hükümet, Anadolu Ajansı’nın genel müdürlüğünü Ankara’dan İstanbul’a taşımayı planlıyor. Taşınma gerekçesinin ise “tüm gazete ve televizyonların İstanbul’dan yönetilmesi” olduğu öne sürüldü.

AKP hükümeti, Anadolu Ajansı’nın (AA) genel müdürlüğünü Ankara’dan İstanbul’a taşımayı planlıyor.

6 Nisan 1920’de TBMM’nin açılmasından 15 gün önce, Halide Edip Adıvar ve Yunus Nadi’nin fikir öncülüğünde Ankara’da kurulan, isminin Ankara Ajansı olması bile tartışılan, kuruluş genelgesini Atatürk’ün imzaladığı Anadolu Ajansı ile ilgili önemli bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre planın gerekçesinin ise “tüm gazetelerin ve televizyonların İstanbul’dan yönetilmesine” olduğu iddia ediliyor.

KAPATILAN ZAMAN GAZETESİ BİNASINA TAŞINACAĞI İDDİASI

Ajansın İstanbul dışındaki çalışanlarının da İstanbul’a kaydırılabileceği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, TRT’nin İstanbul’daki birimleri ile birlikte Anadolu Ajansı genel müdürlük yönetim birimi ile editöryal kadronun, kapatılan Zaman gazetesinin Yenibosna’daki binalarına taşınması da konuşulan iddialar arasında. Buna göre, ajansın Ankara merkezinin de bölge müdürlüğü seviyesine düşürüleceği ifade edildi.

TAŞINMA REFERANDUMDAN SONRA

Ajansın toplu iş sözleşmesine de taşınmanın uzun yıllardır gündemde olduğuna dair kayıt düşüldü. Sözleşmenin 12. maddesinde, “AA Genel Müdürlüğü’nün İstanbul’a taşınma planı göz önünde bulundurularak, İstanbul’a yapılacak görevlendirmeler hariç olmak üzere, Medya-İş üyesinin çalıştığı il değiştirilemez” ifadeleri yer aldı.

Taşınma sürecinin referandumdan sonra başlatılacağı belirtiliyor.

DAHA FAZLA