Ana akım medyanın 'gizemli' dediği kızın ailesi konuştu

Ana akım medyanın 'gizemli' dediği kızın ailesi konuştu

Son dönemde ana akım medyanın sürekli gündeme getirdiği ‘gizemli kız’ olayında, ana akım medyanın görülmesini istemediği gerçek gün yüzüne çıktı.

Çorum’da mezarlıkta görülen ve ana akım medya tarafından günlerdir ‘gizemli kız’ diye tanıtılarak, olağanüstü bir durum olduğu yönünde hakkında haberler yapılan kızın ailesi konuştu.

Kızlarının 'gizemli' değil rahatsızlığından dolayı mağdur olduğunu belirten aile, “Süreci izlerken kanımız dondu” dedi.

Aile fertleri konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Son birkaç haftadır mezarlığa gittiğini belirledik. Rahatsızdı, tedavi ettirmeye çalışıyorduk, zor bir süreçti. Birden o internette dolaşan videolar yayıldı, herkes kızımızdan bahsetmeye başladı. Olay aile meselemiz ve sağlık sorunu olmaktan çıkıp, bir gizeme, magazine dönüşmüştü. Son zamanlarda yaşadığı bu rahatsızlık sonucu, çok sevdiği bir yakınımızı kaybettiğini ve mezarının orada olduğunu düşünüyordu. Kafasını buna takmıştı, aslında orada bir mezar değil, onu arıyordu. Türlü yalanlar çıktı ortaya, evladımızı sopalarla beklediler, yakalamak için nöbetler tuttular.

'ÇOCUĞUMUZ MAĞDURİYETİNDE KAYBOLURKEN, ONLAR FİLM İZLİYORMUŞ’

Bizim hastalığımız ve ardından gelen mağduriyetimizi çekirdek çitleyip, video çekme yarışıyla izlediler. Herkes olayda macera aradı. Çorum dışından gelmeye başladıklarını duyduk, çocuğumuz mağduriyetinde kaybolurken onlar film izlemeye geliyorlarmış. İnanın bu süreci izlerken kanımız dondu. Çok yıprandık, çok mağduruz, herkese sesleniyoruz yapmayın, insani bir duruma bu tavır, yapılanlar yanlış. Bu yaşananlardan ders çıkarın."

'BU KONU ARTIK KAPANSIN'

Aileyle görüşen bazı Çorumlu yurttaşlar da, olayın yaşandığı mezarlığın da zarar gördüğünü belirtti. Yurttaşlar, "1863'te yapılan ve zamanla şehir merkezinde kalan mezarlığımız da ciddi zarar gördü. Kızı aramaya ya da merak ettiği için gelenler 155 yıllık mezarları tahrip etti, üzerlerini çiğnediler, bazıları yıkıldı. Biz artık bu konunu kapanmasını olayda bir macera aranmamasını istiyoruz" dedi.

DAHA FAZLA