Ana akım medya Şule Çet'i suçladı: 'İki erkekle plazaya girdi'

Ana akım medya Şule Çet'i suçladı: 'İki erkekle plazaya girdi'

Ana akım medya, cinsel istismara uğrayarak öldürüldüğü ortaya çıkan Şule Çet'i suçladı.

İleri Haber

Ankara'da bir plazanın 20. katından atlayarak "intihar" ettiği iddia edilen ve otopsi raporlarıyla tecavüz edilerek öldürüldüğü ortaya çıkan Şule Çet hakkında yandaş medyanın kullandığı dil yine şaşırtmadı.

KADIN CİNAYETİNDEN MAGAZİN HABERİ 

Yapılan haberde Şule Çet'in fotoğrafları açıkça kullanıldığı halde, şüpheli erkeğin fotoğrafına, adına yer verilmemiş ve öldürülen kadını suçlayıcı bir dil kullanılmıştı. Milliyet gibi ana akım medya kuruluşlarının haberi "İki erkekle plazaya girdi, sonrası..." başlığıyla vererek, kadın cinayeti haberini magazinleştirdiği görüldü.

Ankara’da intihar ettiği iddia edilen genç kadının soruşturma dosyasına giren otopsi raporunda hayatını kaybetmeden önce cinsel saldırıya uğradığı ortaya çıktı. Ayrıca Çet'in 9 parmağının tırnak altında bir erkeğe ait dokular (deri kalıntısı) ve DNA bulguları tespit edildi. Çet'in kanında “uyumayı tetikleyen uyarıcı madde” ile vücudunda boğuşma izlerine de rastlandı.

YANDAŞ MEDYA TECAVÜZ EDİLEREK ÖLDÜRÜLEN KADINI SUÇLADI

Erkeğe ait doku örnekleri ve DNA bulgularının ise Çağatay Aksu'ya ait olduğu belirlendi. Çet’in düştüğü iddia edilen ofisteki 25 ayrı noktada da parmak izi çalışması yapıldı. Yapılan kriminal incelemenin ardından soruşturma dosyasına gönderilen Olay Yeri İnceleme Raporu’nda Çet ’in 3 farklı yerde (bir gazoz kapağında, çalışma ofisi masasında ve sehpada) parmak izi belirlendi. Çet’in düştüğü 1.20 santimlik pencerenin camında, pervazında ve çerçevesinde ise genç kadına ait parmak izi tespit edilemedi.

Kadına ve çocuğa yönelik şiddet ve istismar haberleri her geçen gün artarken, yandaş medya kullandığı dil itibariyle şiddet ve istismarı meşrulaştırmaya devam ediyor. Milliyet'in okuyuculardan gelen tepkilerin ardından başlığı kaldırdığı görüldü.

 

 

DAHA FAZLA