Amedspor, taraftarları 'Hayır' dediği için PFDK'ya sevk edildi

Amedspor, taraftarları 'Hayır' dediği için PFDK'ya sevk edildi

Amedspor, maçta taraftarın ‘Hayır’ sloganı atarak “ideolojik propaganda” yaptığı iddiasıyla PFDK’ye sevk edildi.

Ligin bitimine 2 hafta kala lider İstanbulspor’un 2 puan gerisinde şampiyonluk iddiasını sürdüren Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Amedspor, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi.

Sevk gerekçesi ise, geçen hafta Pendikspor ile oynanan maçta taraftarın “ideolojik propaganda” yaptığı iddiası.

‘HAYIR' SLOGANI 'İDEOLOJİK PROPAGANDA' SAYILDI 

1HaberVar'dan Şaban Yerlikaya'nın haberine göre, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF); geçen hafta Pendikspor ile Diyarbakır’da oynanan ve Amedspor’un 1-0 galibiyeti ile sonuçlanan maçta taraftarın ‘hayır’ sloganları atmasını “ideolojik propaganda” saydı.

TFF’nin sevk gerekçesi şöyle;

“Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'nün 14.04.2017 tarihinde oynanan Amed Sportif Faaliyetler-Pendikspor Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup müsabakasındaki ‘ideolojik propaganda yapılması’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 42/4. maddesi uyarınca ve ‘talimatlara aykırı hareket’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı'nın 4. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.”

AMEDSPOR'UN PUANI SİLİNEBİLİR 

TFF, taraftarın "ideolojik propaganda yapması" iddiasıyla sevk ettiği Amedspor’u Futbol Disiplin Talimatı'nın 42/4. maddesi çerçevesinde değerlendirecek. Söz konusu bu maddenin cezai yaptırımı ise seyircisiz oynama, saha kapatma, hükmen mağlubiyet, puan silme ve ihraç gibi cezalar içeriyor.

PUANI SİLİNEREK PLAY OFF ŞANSI ELİNDEN ALINMIŞTI 

Amedspor, geçen sezon ligin bitimine iki hafta kala, bir üst lige çıkması için play off grubuna üç puan kalmışken Türkiye Futbol Federasyonu tarafından üç puanları silindi.

Yine daha önce “Diren ha Diyarbekir diren” şarkısı nedeniyle Amedspor disiplin kuruluna sevk edilmiş ve para cezasına çarptırılmıştı.