'Altın Testere' ödülünün sahibi Cengiz Holding oldu

'Altın Testere' ödülünün sahibi Cengiz Holding oldu

Yaşam savunucularının doğal ve kentsel alanlarda talan projeleri yürüten şirketlere yönelik düzenlediği 'Altın Testere' yarışmasının kazananı Cengiz Holding oldu.

Kuzey Ormanları Savunması tarafından doğal ve kentsel alanlara yönelik yağma projelerine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen 'Altın Testere' yarışması sonuçlandı. 

12 şirketin yer aldığı yarışmada oyların yüzde 50'sini alan Cengiz Holding birinci oldu. En yüksek oyu alan şirketler arasında ikinci sırada Ilısu Barajı ile Hasankeyf’i sulara gömmeye çalışan Nurol İnşaat, üçüncü sırada ise kaçak Maslak 1453 ile Fatih Ormanı’na gölge düşüren Ağaoğlu Şirketler Grubu yer alıyor.

17-25 aralık yolsuzluk operasyonları sonrasında ortaya çıkan ses kayıtlarında 'bu milletin a... koyacağız' dediği ortaya çıkan Mehmet Cengiz'in sahibi olduğu Cengiz Holding, İstanbul 3. Havalimanı ve 3. Köprü, Cerattepe Altın Madeni, Akkuyu Nükleer Santrali, Karabiga Termik Santrali, Yusufeli Barajı ve HES, Ilısu Barajı ve HES, İstanbul Maltepe Dolgu Projesi, Hüseyin Avni Paşa Korusu'ndaki yağma ve talan projelerini yürütüyor. 

Kuzey Ormanları Savunması'ndan yapılan açıklamada Cengiz Holding’e 'hakkıyla' kazandığı ödülünün önümüzdeki günlerde takdim edileceği belirtildi. 

DAHA FAZLA