Alperen Ocakları Başkanı laikliğe saldırdı, hilafeti savundu

Alperen Ocakları Başkanı laikliğe saldırdı, hilafeti savundu

LGBTİ’lere yönelik tehditleriyle gündeme gelen Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı, bu defa da laiklik düşmanı ve hilafet yanlısı söylemlerle gündeme geldi.

Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, Cumhuriyet değerlerinin tehlikede olmadığını belirterek, “Hilafet kalmalıydı ve İslam dünyası başsız kalmamalıydı” dedi.

KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara'ya konuşan Kürşat Mican, "Hilafet makamı kaldırılmasaydı daha adil bir Türkiye olur muydu" sorusuna, "Kesinlikle olurdu, Hilafet kalmalıydı ve İslam dünyası başsız kalmamalıydı" şeklinde cevap verdi. "Cumhuriyet değerleri tehlikede değil" diyen Mican, şöyle devam etti:

[ih2]

 "Normalde hilafet dediğimiz şeyi şeriat olarak görüyorlar, aslında Allah'ın kanunlarıdır. Her devletin bir dini inancı vardır, sadece bizim devletimizin yok. Yüce dinimizin, insanlığa, dünyaya ne gibi bir zararı var. Öyle bir zararı yok. Din ile devlet işlerini birbirinden ayırıyorsun, sen dinini devlet işlerine karıştırmadığın zaman zaten burada bir sürü adaletsizlikler oluşur, bir sürü yanlışlıklar oluşur. Sana, zorla devlet memuruna, yöneticisine zorla namaz kılacaksın diyen var mı? Böyle bir baskı yok. Kuran okuyacaksın diyen var mı?"