Almanya'dan Erdoğan'a tepki: Almanya'daki insanları birbirine karşı kışkırtmak istiyor

Almanya'dan Erdoğan'a tepki: Almanya'daki insanları birbirine karşı kışkırtmak istiyor

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Erdoğan'ın Almanya'daki Türklere seçimi boykot etmeleri çağrısında bulunmasına tepki göstererek, "Erdoğan tutumuyla Almanya'daki insanları birbirine karşı kışkırtmak istediğini gösteriyor" dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ve Sosyal Demokrat Partili (SPD) Başbakan adayı Martin Schulz'dan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'daki Türklere seçimi boykot etme çağrısına tepki gösterdi. 

Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada, "Almanya'daki bütün soydaşlarıma diyorum ki sakın bir yanlışa düşüp de bunları desteklemeyin. Ne Hristiyan Demokratları ne SPD'yi ne Yeşilleri. Bunların hepsi Türkiye düşmanıdır" ifadelerini kullanmıştı. 

"EGEMENLİĞİMİZE YÖNELİK EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR SALDIRI"

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, RND'ye yaptığı açıklamada, "Bu, ülkemizin egemenliğine yönelik eşi benzeri görülmemiş bir saldırıdır" dedi. Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığı habere göre, Gabriel, "Erdoğan tutumuyla Almanya'daki insanları birbirine karşı kışkırtmak istediğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Gabriel, Almanya'daki tüm seçmenlerden Erdoğan'ın nüfuz etme çabalarına karşı koymalarını isteyerek, "Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere karşı bu oyuna gelmediğimizi gösterelim" dedi.

SCHULZ: ERDOĞAN ÖLÇÜYÜ İYİCE KAÇIRDI

Martin Schulz, ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Erdoğan ölçüyü iyice kaçırdı. Özgür ve demokratik Türkiye için savaşanlara daha çok destek olacağız" dedi.