Almanya'da Binali Yıldırım hakkında suç duyurusu

Almanya'da Binali Yıldırım hakkında suç duyurusu

Başbakan Binali Yıldırım hakkında Almanya'da ajanlık yaptığı öne sürülen DİTİB imamlarıyla ilişkili olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Başbakan Binali Yıldırım hakkında, Almanya’da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ile bağlantılı ajanlık yaptığı öne sürülen imamlarla ilişkili olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Artı Gerçek'in Der Spiegel'dan aktardığı habere göre; Almanya Parlamentosu Yeşiller Milletvekili Volker Beck, ülkedeki makamlara çağrıda bulunarak, Başbakan Yıldırım’ın ‘DİTİB imamlarının ajanlık soruşturmasıyla ilgili ifadesinin alınmasını ve gerekirse soruşturma boyunca ülkeyi terk etmesine izin verilmemesini’ istedi.

Beck, merkezi Karlsruhe’de bulunan Federal Başsavcılık, Duisburg Savcılığı ile bugün Binali Yıldırım’ın miting yaptığı Obernhausen Polisine yazılı suç duyurusunda bulundu. Başvuruda, imamların direkt Başbakanlığa bağlı olduğu, dolayısıyla Başbakan Yıldırım’ın da ajanlık faaliyetinde rolünün olduğu dile getirildi.

Beck tarafından yapılan başvuruya göre, Başbakan Binali Yıldırım hakkındaki suçlar şöyle sıralanıyor: Ajanlık faaliyetinde bulunmak ve suç ortaklığı, ajanlık faaliyetine teşvik, ajanlık faaliyetine yardım.

[ih2]

Beck, ajan imam soruşturmasının Binali Yıldırım’a kadar genişletilmesini, ifadesinin alınmasını ve gerekirse soruşturma sonuçlanıncaya kadar Almanya’dan çıkışına izin verilmemesini talep etti. Beck, Yıldırım'ın Almanya devletinin resmi çağrısıyla ülkede olmadığını bu yüzden dokunulmazlığının da bulunmadığını söyledi.

Beck'in talebi sonrası Oberhausen Emniyet Müdürü, Federal Başsavcılığın Federal Kriminal Dairesine soruşturma yetkisi verdiğini kaydetti.