Almanya, Erdoğan'ın ABD tarafından yakalama kararı çıkarılan korumalarına giriş yasağı koydu

Almanya, Erdoğan'ın ABD tarafından yakalama kararı çıkarılan korumalarına giriş yasağı koydu

Washington’da, 16 Nisan’da göstericilere saldıran ve haklarında ABD tarafından yakalama kararı çıkarılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumaları, Almanya’da düzenlenecek G-20 Zirvesi’nde Erdoğan’a refakat edemeyecek.

BirGün’den Süheyla Kaplan’ın aktardığına göre; Erdoğan’ın ABD tarafından haklarında yakalama kararı çıkarılan korumaları Almanya’ya alınmayacak. Erdoğan’ın, Almanya’da yapılacak olan G-20 Zirvesi’ne korumalarını da getirmek istediği, ancak Almanya’nın buna izin vermediği öğrenilirken; Alman Die Welt Gazetesi, Dışişleri Bakanlığı’na yakın çevrelerden aktardığı bilgilerde, konunun önceki gün Federal Meclis İçişleri Komisyonu’nda gizli bir oturumda dile getirildiğini ve oturum sonucunda ABD’de gerçekleşen şiddetin Almanya’da gerçekleşmesine izin vermemek için bu korumaların Almanya'ya alınmayacağını bildirdi.

Die Welt Gazetesi’ne bir demeç veren Federal Kriminal Dairesi(BKA) yetkilisi ise yabancı korumaların ancak kendilerine yönelik bir saldırıda müdahale hakkına sahip olduğunu, ancak yabancı bir ülkede bir yaptırımlarının bulunmadığını belirtti.