Almanya Dışişleri Bakanı'ndan açık mektup: Türkiye'deki gelişmelere seyirci kalmamız mümkün değil

Almanya Dışişleri Bakanı'ndan açık mektup: Türkiye'deki gelişmelere seyirci kalmamız mümkün değil

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye kökenlilere hitaben son gelişmeler hakkında Almanca ve Türkçe açık mektup yazdı.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Bild gazetesinde yer alan "Sevgili Türk hemşerilerim" başlıklı yazısında Türkiye kökenlilere hitaben son gelişmeler hakkında Almanca ve Türkçe açık mektup yazdı.

"Federal Hükümetin tümü adına da size bu şekilde hitap etmek istiyorum" sözleriyle başladığı mektubunda Türkiye ile Almanya ilişkilerinden bahseden Gabriel, iki ülke arasında yaşanan gelişmeleri "büyük zorluklar" olarak niteledi.

Sigmar Gabriel mektubunda, Türkiye'de haksız ve hukusuz şekilde tutuklu bulunan gazeteci ve aktivistler hakkında "Şu anda Türkiye’de suçsuz Alman vatandaşları tutuklanmaktadır. Alman Hükümeti olarak tepki vermeden seyirci kalmamız mümkün değildir. Vatandaşlarımızı korumak zorundayız" diye yazdı.

"EKONOMİK YARDIMLARI GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ"

Söz konusu durumdan dolayı Alman hükümetinin Türk siyaseti karşısındaki politikalarının değişeceğini aktaran Gabriel, "İşbirliğimizi ve özellikle Türkiye’ye yapılan ekonomik yardımları yeniden gözden geçireceğiz ve Avrupa’da da net bir tutum için girişimlerde bulunacağız" dedi. Tüm bu girişimlerin Almanya'da yaşayan Türklere karşı sergilenen bir tutum olmadığını belirten Gabriel, "Şunu bilmenizi istiyoruz ki, bunların hiçbiri Türkiye’deki insanlara ve Almanya’da yaşayan Türkiye kökenli insanlara karşı alınan önlemler değildir" sözlerini aktardı.

Gabriel, Bild gazetesinde yayımlanan mektubunu şu ifadelerle sonlandırdı:

"Zira Türkiye ile Almanya arasındaki siyasi ilişkiler ne kadar zor olursa olsun, bizim için şu çok açıktır: Sizler, Almanya’daki Türkiye kökenli insanlar, Alman pasaportuna sahip olsanız da, olmasanız da, bizim bir parçamızsınız."