Alman devlet televizyonundan Erdoğan için yeni şarkı

Alman devlet televizyonundan Erdoğan için yeni şarkı

Alman devlet televizyonu NDR'in ‘extra3’ programı, ‘Nazi’ benzetmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan bir şarkı klibi daha hazırladı.

Türkiye ile Almanya arasında iplerin gerilmesine neden olan ‘Erdowie, Erdowo, Erdowahn’ şarkısı ile bilinen Alman devlet televizyonu NDR'in ‘extra3’ programı, ‘Nazi’ benzetmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan bir şarkı klibi daha hazırladı.

Türkiye ile Almanya arasında referandum toplantılarının iptaliyle başlayan ve ‘Nazi’ benzetmesi ile devam eden diplomatik kriz, Alman medyasındaki yerini koruyor.

Alman devlet televizyonlarından NDR’in ‘extra3’ programı, Erdoğan’a ithaf eden bir klip hazırladı.

'RAYDAN ÇIKAN TÜRKİYE’ İMASI

‘Recep Tayyip Erdoğan isimli, tonton bıyıklı Osmanlı lideri’ isimli şarkıda, Erdoğan’ın Avrupa ülkelerinde yaşayan Türklere beş çocuk yapma tavsiyesinden, gazeteci Deniz Yücel’i ‘ajan terörist’ olarak nitelemesine, AB liderleriyle giriştiği kavgadan, idam cezasına kadar çok sayıda konu yer aldı. Sputnik’in aktardığı habere göre klibin sonunda, üzerinde Türkiye bayrağı olan bir trenin son sürat hızla raydan çıkarak şiddetli bir kaza yaptığı görülüyor.

EXTRA3’ÜN İLK KLİBİ DEĞİL

Türkiye ile Almanya arasında 2016 yılında gerilimin artmasına sebep olan ‘Erdowie, Erdowo, Erdowahn’ şarkısı da, yine aynı programda yayınlanmıştı.