Alkol yasağına ilişkin konuşan Antalya Emniyet Müdürü: Hiçbir müsamaha göstermeyeceğiz

Alkol yasağına ilişkin konuşan Antalya Emniyet Müdürü: Hiçbir müsamaha göstermeyeceğiz

Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, kentte açık alanlarda içki yasağıyla ilgili Sonuna kadar da arkasındayız, hiçbir müsamaha göstermeyeceğiz” diye konuştu.

Antalya'da valilik park, piknik alanı gibi açık alanlarda alkol tüketimini yasakladı.

Yasakla ilgili de bilgi veren Celal Uzunkaya, şöyle konuştu:

"Kişi ben alkolümü de alırım, arabayı da sürerim diyemez. Böyle bir özgürlük yok. Alkol alıp araba kullanmak ne kadar saçma ise, alkol alıp çevreyi rahatsız etmek de o kadar saçma. Bununla ilgili düzenlemeleri, yasal müeyyideleri hatırlatmayı birtakım olumsuzlukların kaynağı göstermek de o kadar saçma ve art niyetlidir. Bu işi Antalya turizmi için, Antalya ekonomisi için bir hassasiyet vurgusu gibi kullanan bazı çevreler esasında Antalya'ya kötülük yapıyor. Yani bilerek veya bilmeyerek yapıyorlar. Çünkü, hiçbir şekilde bu düzenleme, ne turizmi, ne iç turizmi, ne bu kentte yaşayan yüzbinlerce insanı rahatsız etme adına değil, bilakis o insanların huzuru, güvenliğini tesis etme adına alınmış bir karar ve bu kararı uyguluyoruz. Sonuna kadar da arkasındayız.”

‘MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİZ’

"Hatta o yasağın çıktığı günün akşamında cezalar yazıldı. Bununla ilgili birtakım tepki amaçlı organize olan birileri valilik kararını sırf protesto etme adına bu işleri yapan, sosyal medya üzeriden toparlanıp çağrı yapıp, sözde yiğitlik yapmaya çalışan ve içinde birtakım sorumluluğu olan insanların da bulunduğu gruptakilerin hepsine kabahatler kanunundan işlem yapıldı. Önümüzdeki süreçte de hiçbir müsamaha göstermeyeceğiz.”

Antalya Valiliği ve Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şöyle denmişti:

“Antalya il sınırları içerisinde huzur ve güvenliği ile kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve işlenen suçun aydınlatılması amacıyla, kamunun istifadesinde açık park, bahçe ve üzerinde tesis bulunmayan açık alanlarda, belediye sınırları içerisinde, meskun mahallerde, karayollarında, umuma mahsus yerlerde veya umumun istifadesinde sunulan piknik ve ören yeri gibi alanlarda, gar, otogar, meydan, cadde, sokak, tarihi ve kültürel mekanlarda, ibadethaneler ile terk edilen kullanılmayan yapılar, inşaatlar, banka ATM’leri, köprü altları, mezarlıklar, gezinti yerleri vb. ile nerede park halinde olduğuna bakılmaksızın her türlü aracın içerisinde çevreyi rahatsız edecek şekilde ve açıkta alkol içilmesinin yasaklanarak…”

DAHA FAZLA