Alitalia'da grev: Uçuşların yüzde 60’ı yapılamadı

Alitalia'da grev: Uçuşların yüzde 60’ı yapılamadı

İtalyan ulusal havayolu firması Alitalia'da çalışanlar,firmanın yeni eylem planını protesto amacıyla greve gitti.

İtalyan ulusal havayolu firması Alitalia'nın 2 bin çalışanın işten çıkarılması ve mevcut personelin maaşlarında yüzde 20'den yüzde 30'a varan kesintiler öngören eylem planının protesto etmek için greve gitti. Firma çalışanları dün 24 saatlik grev kararını uyguladı. Firme sadece 07.00-10.00 ile 18.00-21.00 saatlerinde sınırlı hizmet verildi.

UÇUŞLARIN YÜZDE 60'I İPTAL EDİLDİ

AA’nın İtalyan Rainews kanalından aktardığı habere göre, grev nedeniyle Alitalia'nın ulusal ve uluslararası pek çok operasyonunda iptaller yaşandı. İç ve dış hatlarda uçuşların yüzde 60'ı iptal edildi, yolcuların yüzde 92'si alternatif uçuşlara yönlendirildi.

Bu arada, İtalyan firmasından yapılan açıklamada, grev dolayısıyla bugün erken saatlerdeki bazı uçuşların ya iptal edileceği ya da saat değişikline gideceği bildirildi.

Euronews’in aktardığı haberde de havayolu çalışanlarının sendikalarla birlikte planlanan kesintileri protesto ettiği belirtildi. Şirketin yüzde 49 hissesini alan Birleşik Arap Emirlikleri’nin önde gelen havayolu şirketi Etihad Airways ise sözünü tutmamakla suçlandı:

“Etihad söz verdiği gibi uzun menzili uçuşlara yatırım yapmadı. Üniformalar ve sistemi değiştirmek için para harcıyorlar, daha masraflı olan yeni bir sistem dayatıyorlar. Bedelini de çalışanlar ödüyor.”