ALİKEV'den Afrika'ya su kuyusu

ALİKEV'den Afrika'ya su kuyusu

Ali İsmail Korkmaz Vakfı Afrika'da kuraklığın yaşandığı bölgede su kuyusu açıyor.Ali İsmail'in ağabeyi Gürkan Korkmaz, projeye ilişkin, "Ali İsmail Eskişehir'de kuşlara nasıl su veriyorsa, Afrika'da da çocuklara su verecek." diye konuştu.

Necdet Berkay Sağol

Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV); Sen De Gel Derneği ile birlikte kasım ile mayıs ayları arasında ciddi kuraklık geçiren Afrika'nın batısındaki Gambiya'nın Sare Jiburu köyünü suyla buluşturuyor. Çalışmaların son sürat devam ettiği "Ali İsmail Korkmaz Su Kuyusu", 12 Aralık'ta düzenlenecek bir etkinlikle açılacak

'ALİ İSMAİL AFRİKA'DA DA ÇOCUKLARA SU VERECEK'

Gambiya'da kadınların kuraklığın yaşandığı aylarda 5-6 kilometre mesafe yürüyerek su taşıdığını belirten Ali İsmail'in ağabeyi Gürkan Korkmaz ise projeyle ilgili İleri Haber'e konuştu. Korkmaz, "Orada ki çocuklar daha 5 yaşına gelmeden susuzluktan ve hijyenik olmayan koşullardan dolayı hayatlarını kaybediyor. Ali İsmail Eskişehir'de kuşlara nasıl su veriyorsa, Afrika'da da çocuklara su verecek. Ali İsmail'in adını böyle bir projeyle yaşatmak istedik." dedi.

12 ARALIK'TA AÇILACAK

Haziran ayında çalışmalarına başlanan “Ali İsmail Korkmaz Su Kuyusu” bu yılın ağustos ayında tamamlandı. Su kuyusunun açılışı, 12 Aralık tarihinde Sen De Gel Derneği kurucularından İbrahim Betil, Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz ve babası Şahap Korkmaz’ın katılımıyla gerçekleşecek.