Alevi Bektaşi Federasyonu’nun Kızılay'daki binasına saldırı

Alevi Bektaşi Federasyonu’nun Kızılay'daki binasına saldırı

Dün Cumhuriyet Gazetesi, CHP ve HDP’ye destek ziyaretlerinde bulunan Alevi Bektaşi Federasyonu’na saldırı düzenlendi. Federasyonun Kızılay’daki binasına kim olduğu belirlenemeyen saldırganlar girdi.

CHP Milletvekilleri Federasyon’a gitmeye başladı.ABF'den edinilen bilgiye göre, geceyarısı yangın merdiveninden binaya girilmiş, binanın içindeki malzemelere ve eşyalara zarar verilmiş.

Telefonla ulaştığımız Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkan yardımcısı Bülent Kaya bir gün önce CHP'ye, HDP'ye ve Cumhuriyet gazetesine destek ziyaretinde bulunduklarını belirterek "Ziyaretlerin sonucunda böyler bir olayın yaşanması bize tesadüf gelmiyor" dedi

Kaya şunları söyledi:

"Dün HDP grubuna destek için bileşenlerimiz ve Alevi federasyonumuz üzerinden ziyaretlerde bulunduk. Cumhuriyet gazetesine ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da ziyaret ettik. Hem genel başkan yardımcısının hem de belediye başkanının uğradığı saldırıyla ilgili olarak geçmiş olsun dileklerimizi ilettik.HDP Genel Merkezi polis ablukasında olduığu için bizi içeriye almadılar. HDP Milletvekilleri ve yöneticileir ile ayaküstü bir görüşme yaptık.Bu görüşmeler sanırım birilerini rahatsız ettik. Polis tutunakları henüz gelmedi ancak bir hırsızlık olayı gibi görünmüyor. Masaları evrak aramk için didik didik aramışlar çünkü. Bilgisayarları götürmüşler. Ziyaretlerin sonucunda böyler bir olayın yaşanması bize tesadüf gelmiyor."