Aladağ'daki yurt yangınıyla ilgili tutuklu bulunan 4 kişi tahliye oldu

Aladağ'daki yurt yangınıyla ilgili tutuklu bulunan 4 kişi tahliye oldu

Aladağ'da Süleymancılar tarikatına ait bir yurtta 11'i çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili olarak tutuklu bulunan 7 kişiden 4'ü tahliye edildi. Tahliye edilenler arasında bir yurt yöneticisi de bulunuyor.

Aladağ'da Süleymancılar tarikatına ait bir yurtta kalan 11'i çocuk, biri görevli 12 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak tutuklu bulunan 4 kişi dün tahliye edildi.

Mahkeme bilirkişi raporunda tahliye edilen 4 kişiyi tali kusurlu bulmuştu. Yangınla ilgili tutuklu sayısı 3'e düşmüş oldu.

Sosyal Haklar Derneği'nden (SHD) avukat Ömer Gökhan Çelik dün Aladağ'da yaşayan vatandaşların kendisini arayarak yurt yöneticilerinden birinin evinin civarında görüldüğünü bildirmesi üzerine tahliyelerden haberdar olduklarını belirterek, mahkeme ile görüşerek kararı teyit ettiklerini aktardı.

Çelik, dosya kapsamında tutuklu bulunan 4 kişinin tahliyesine karar verildiğini ve bu kişilerin birlirkişi raporunda tali kusurlu bulunduklarını söyledi.

'AİLELER ÜZÜNTÜ İÇERİSİNDE'

Av. Ömer çelik konunun takipçisi olduklarını ve ailelerin bu kişilerin dışarıda gezmesi nedeniyle büyük üzüntü içerisinde olduklarını belirtti.