Aladağ faciasından sonra 35 kilo etin peşine düşen avukat hakimliğe atandı

Aladağ faciasından sonra 35 kilo etin peşine düşen avukat hakimliğe atandı

Aladağ'daki 12 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili davada sanık Mahmut Deniz için 35 kilo et başvurusunda bulunan avukat Adem Metik, Tokat hakimliğine atandı.

Aladağ’da bulunan Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda yaklaşık iki yıl önce çıkan yangınla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, yurt müdürünün de aralarında bulunduğu yedi kişi hakkında dava açılmıştı. Onlardan biri de yurt görevlisi Mahmut Deniz’di.

Sanık Deniz’in, avukatı Adem Metik üzerinden Aladağ Savcılığı’na yangından iki gün sonra başvurarak yangın izlerinin daha silinmediği yurtta bulunan buzdolabındaki etleri istediği dosyadaki emniyet tutanaklarına yansımıştı.

Savcılığa gönderilen talep yazısında “Buzdolabında bulunan etlerin bozulma tehlikesi vardır. Buzdolabındaki etlerin derneğe teslim edilmesine karar verilmesini saygı ile dilerim” yollu ifadeleri yer almıştı.

ETLERİN ALINDIĞI TUTANAKTA METİK İMZASI VAR                                                

Etleri emniyet görevlileriyle birlikte teslim alan avukat Metik’in imzasının bulunduğu 1 Aralık tarihli tutanakta şu ifadelere yer verilmişti: “01.12.2016 tarihinde saat 15.30 civarında Aladağ Polis Merkezi’ne bağlı 86500 kod nolu ile Aladağ Cumhuriyet Başsavcılığı 2016/447 su nosuna göre Aladağ Kız yurduna gidilmiş, bahse konu uyan yurt içerisinde derin dondurucu 2 adet buzdolabı ve yurdun arka dış duvarına yaslanmış buzdolabı içerisinde bulunan bozulacağı düşünülen tahmin, çözülmüş olarak (30-35) yaklaşık otuz beş kilo ağırlığındaki etler bahse konu şüpheli Mahmut Deniz müdafisi Adem Metik isimli şahsa teslim edilmiş, ayrıca derin dondurucu tabir edilen 2 adet buzdolabı içerisinde donmuş etler ise donmuş olmasından dolayı alev almamış ve dolap içerisinde kalmıştır. İş bu tutanak tarafımızdan mahalinde imza altına alınmıştır.”

AKP ADANA ÜYESİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Diken'den Rıfat Doğan'ın haberine göre, 1 çocuğun ölümünden kısa bir süre sonra yurtta bulunan buzdolaplarındaki et için başvuran avukat Metik’in Adalet Bakanlığı tarafından hakim ve savcılığa kabul edilen 1236 avukat atamasında, Tokat hakimliğine atanan avukatlar arasında yer aldığı ortaya çıktı.

Metik, ayrıca CHP Milletvekili Barış Yarkadaş’ın açıkladığı listede de AKP Adana üyesi olarak görünüyordu.